Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σερένα Γουίλιαμς: Μια αθλήτρια μύθος του παγκόσμιου τένις με ταβάνι την κορυφή

Σερένα Γουίλιαμς: Μια αθλήτρια μύθος του παγκόσμιου τένις με ταβάνι την κορυφή
ΦΩΤΟ Reuters

Η Σερένα Γουίλιαμς γνωστοποίησε μέσω συνέντευξης της στο περιοδικό Vogue ότι αναμένεται  τις επόμενες μέρες να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, βάζοντας τίτλους τέλους σε μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις.

Η Σερένα Γουίλιαμς αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και να πάρει τη δύσκολη  να αποχωρήσει από τα αγωνιστικά κορτ, κατά πάσα πιθανότητα μετά την ολοκλήρωση του US Open.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Serena Williams (@serenawilliams)

‘Καταδικασμένη” να βρίσκεται στη κορυφή

Η Σερένα Γουίλιαμς έχει κατακτήσει στη καριέρα της 23 τίτλους Γκραν Σλαμ και τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια.

Η διετία 1996-1998, ήταν που εκτόξευσε την Αμερικανίδα τενίστρια πραγματοποιώντας σπουδαίες επιδόσεις, με τη σημαντικότερη να είναι η κατάκτηση του  τίτλου στο μικτό του US Open και στο Wimblendon.

Το 1999 μάλιστα εμφανίστηκε στη δεκάδα των κορυφαίων τενίστριων του κόσμου, με την σκληρή  δουλειά της και τις επιτυχίες να αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, ενώ το 2002 σκαρφάλωσε στη κορυφή της σχετικής κατάταξης.

Η Γουίλιαμς εξαιτίας κάποιων σοβαρών τραυματισμών έχασε έδαφος και έμεινε μακριά από την κατάκτηση τίτλων έως και το 2008, όπου κατέκτησε το US Open ανακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση στη διεθνή κατάταξη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην οικογένεια Γουίλιαμς  το τένις είναι οικογενειακή υπόθεση, καθώς Βένους και Σερένα έχουν συνθέσει ένα απίστευτο δίδυμο, κατακτώντας 14 τίτλους Grand Slam 3  χρυσά μετάλλια Ολυμπιακών αγώνων.

Το 2015 υπήρξε μια χρονιά ορόσημο για την Αμερικανίδα πρωταθλήτρια κατακτώντας και τα 4 Grand slam, με τον όρο ”Serena Slam” να κάνει την εμφάνιση του στην ορολογία του τένις.

Με την τροπαιοθήκη της Γουίλιαμς και το παλμαρέ της να έχουν γεμίσει τίτλους και διακρίσεις, η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία σε μια πλούσια καριέρα που δεν στρώθηκε με ροδοπέταλα αλλά με ιδρώτα και σκληρή προπόνηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις