Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σέρχιο Αραούχο ενόψει του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Να κερδίσουμε, όπως απαιτεί η φανέλα μας»

Σέρχιο Αραούχο ενόψει του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Να κερδίσουμε, όπως απαιτεί η φανέλα μας»
youtube

Ο Σέρχιο Αραούχο βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή στο youtube, αναφέρθηκε στην ψυχολογία που υπάρχει στην ΑΕΚ μετά τα δυο σερί αρνητικά εντός έδρας αποτελέσματα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στην αποτελεσματικότητα που πρέπει να δείξει στην επίθεση και στο κυριακάτικο ντέρμπι στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Ο Σέρχιο Αραούχο τόνισε ότι η ψυχολογία της ΑΕΚ δεν έχει επηρεαστεί από τα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και έδωσε σύνθημα νίκης, ενόψει του δύσκολου ματς στην έδρα ου ΠΑΟΚ.

Ο Αργεντινός επιθετικός αναφέρθηκε στη μεγάλη διαφορά που παρουσιάζει η φετινή ΑΕΚ, σε σχέση με την περσινή, την αυτοπεποίθηση που του έχει δώσει ο Ματίας Αλμέιδα, το πάθος που βγάζει στο γήπεδο αλλά και τη νέα θέση που έχει φέτος στο γήπεδο.

“Τρέχω περισσότερο, κλωτσάω περισσότερο για το καλύτερο της ομάδας. Το ατυχές είναι ότι δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα τόσο πολύ με τα γκολ, αλλά φέτος η αλήθεια είναι πως με σώζει ο Λιβάι Γκαρσία.” επισήμανε.

Οι δηλώσεις του Αραούχο έξω από την “Αγιά Σοφιά”:

-Πως σου φαίνεται ο χώρος έξω από το γήπεδο, εδώ στα σκαλάκια;

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Είναι καταπληκτικό, το τείχος είναι φανταστικό. Μπαίνουν από εδώ θεότρελοι οι οπαδοί, πανέτοιμοι»!

-Και τώρα ΠΑΟΚ…

«Είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε μέσα για να κερδίσουμε έτσι όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, όπως το απαιτεί η φανέλα της ΑΕΚ».

-Επηρέασαν την ομάδα ψυχολογικά τα δύο τελευταία αποτελέσματα στη Φιλαδέλφεια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

«Θεωρώ ότι δεν μας επηρέασαν ψυχολογικά. Η ομάδα με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ ανώτερη. Έχει πολλά χρόνια να φανεί έτσι η ομάδα σε ματς με τον Ολυμπιακό. Από άποψη απόδοσης νομίζω πως ήμασταν ανώτεροι. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό η ομάδα έκανε ο,τι καλύτερο μπορούσε. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε στιγμή στα δύσκολα ματς που έρχονται για να μπορούμε να παίρνουμε τις νίκες. Έτσι σκέφτομαι εγώ το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

-Αυτό που λείπει από τα τελευταία παιχνίδια με 55 τελικές είναι η αποτελεσματικότητα, έτσι δεν είναι;

«Απέναντι στον Ολυμπιακό δημιουργήσαμε τις περισσότερες ευκαιρίες και δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Μιλάμε για ποδόσφαιρο βέβαια. Ο αντίπαλος είχε τον τερματοφύλακα σε εξαιρετική μέρα. Ήταν θέμα της στιγμής που δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε περισσότερο αποδοτικοί και να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί δημιουργούμε ευκαιρίες».

-Πως το ζεις που η ΑΕΚ φέτος παρουσιάζεται με μια διαφορετική νοοτροπία;

«Σε σχέση με πέρυσι, αν συγκρίνω την ομάδα, η περσινή ήταν μια κακή χρονιά. Φέτος είμαστε πολύ ανώτεροι και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Κάποια στιγμή θα ερχόταν μια ήττα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν στο τέλος του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, η αντιμετώπιση του κόσμου. Ήταν κάτι που δεν έχω ξαναζήσει. Μας στήριξε ο κόσμος και ήταν κάτι σημαντικό για μας».

-Μετά τη στοχοποίηση στο παιχνίδι της Τούμπας και την κάρτα που δέχτηκες στη φάση με τον Ολιβέιρα, το έχεις δουλέψει πνευματικά για να το αντιμετωπίσεις αν ξανασυμβεί;

«Ο τρόπος του παιχνιδιού μου είναι συγκεκριμένος. Θεωρώ ότι κάθε μπάλα είναι η τελευταία που υπάρχει στον κόσμο για να την κερδίσω. Κάθε φάση που είναι 50-50 θα μπω με τον καλύτερο τρόπο για να κερδίσω την μπάλα. Τη μέρα που δεν θα έχω όρεξη να το κάνω θα ζητήσω να φύγω. Την Κυριακή θα παίξω με την ίδια νοοτροπία και δεν την αλλάζω με τίποτα».

-Πως νιώθεις που είσαι συνέχεια μέσα στις φάσεις, ακόμα και σε εκείνες που προκάλεσαν κουβέντα μετά;

«Είναι καλύτερο το να βρίσκομαι σε κάποιες φάσεις έστω και αμφισβητούμενες. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Νιώθω ότι σε σχέση με πέρυσι σε φυσική κατάσταση είμαι καλύτερος. Τρέχω περισσότερο, κλωτσάω περισσότερο για το καλύτερο της ομάδας. Το ατυχές είναι ότι δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα τόσο πολύ με τα γκολ, αλλά φέτος η αλήθεια είναι πως με σώζει ο Λιβάι Γκαρσία. Πέρυσι μου έδινε τις πάσες και σκόραρα, φέτος γίνεται το αντίθετο. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον Λιβάι που βοηθάμε την ομάδα. Το σημαντικό είναι να είσαι αποδοτικός για να βοηθάς την ομάδα σου. Ο Ματίας μου έχει δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη και να νιώθω ακόμα πιο δυνατός. Έχω υψηλή αυτοπεποίθηση από αυτό και θέλω να το ανταποδώσω στον προπονητή».

-Σου αρέσει καλύτερα ο φετινός ρόλος που έχεις πίσω από τον επιθετικό; Αισθάνεσαι καλύτερα;

«Φέτος με την αλλαγή της θέσης βρίσκομαι πιο μακριά από την εστία και γι’ αυτό ίσως δεν σκοράρω τόσο συχνά. Εγώ αισθάνομαι πανευτυχής με την ελευθερία που μου δίνει ο Ματίας να μπορώ να κινούμαι για να βοηθάω την ομάδα. Έχει τύχει σε κάποια παιχνίδια να βρεθώ ακόμα και στα άκρα της άμυνας για να καλύψω κάποιον αντίπαλό μου. Το ευχαριστιέμαι, το απολαμβάνω και η αυτοπεποίθησή μου είναι σε υψηλά επίπεδα για να μπορώ να βοηθάω την ομάδα. Από την άλλη ξέρω ότι ο κόσμος θέλει από μένα να μπορώ να σκοράρω. Δυστυχώς κάποιες φορές δεν τα καταφέρνω, αλλά το ξαναλέω, το πιο σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα έχοντας τη νοοτροπία του νικητή».

-Πως νιώθεις φέτος που φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού;

«Είναι αλήθεια ότι εγώ είτε είμαι, είτε δεν είμαι αρχηγός, ξέρω πως αρχηγός είναι ο Πέτρος. Με έχει βοηθήσει πολύ, βοηθάει τα παιδιά στα αποδυτήρια. Του ζητάω συμβουλές κι εγώ. Θα προτιμούσα να είχα πάρει το περιβραχιόνιο με διαφορετικό τρόπο και όχι να αρνηθεί ο Πέτρος να είναι ο αρχηγός για φέτος, αλλά αυτό που προσπάθησα το καλοκαίρι ήταν να τον μεταπείσω. Από τη στιγμή που δεν ήθελε, για μένα το περιβραχιόνιο δεν είναι καθόλου βάρος. Αποτελεί μια ικανοποίηση να το φοράω. Ελπίζω το καλοκαίρι να τον πείσω να το ξαναφορέσει του χρόνου».

-Οπότε αν πάρουμε κάποιο τρόπαιο, θα το σηκώσετε μαζί;

«Σίγουρα, οπωσδήποτε μαζί».

-Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της συμβολής του προπονητή το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα; Και υπάρχει σε αυτό το κομμάτι ομοιότητα με την ομάδα του 2018 που κατέκτησε τον τίτλο;

«Η παρουσία του Αλμέιδα έχει βοηθήσει στο οικογενειακό κλίμα. Έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά, την οποία είδε η διοίκηση και γι’ αυτό του ανανέωσε το συμβόλαιο. Σίγουρα ο Ματίας είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος εντός και εκτός γηπέδου και είναι εξαιρετική η παρουσία του στα αποδυτήρια. Όσο για τις ομοιότητες, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάθε χρόνος είναι διαφορετικός. Σκεπτόμενος το 2018, σκέφτομαι τον Μάρκο. Ο Λιβάια ήταν ένας παίκτης με τον οποίο παίζαμε χωρίς να χρειαστεί να κοιταχτούμε. Ήταν μια σχέση μοναδική, μια σχέση ξεχωριστή που αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να έχω με άλλον. Ήταν σαν να παίζαμε δύο άνθρωποι μαζί σε έναν. Οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω το 2018 με το τώρα γιατί κάθε χρόνος είναι διαφορετικός».

-Έπαιζες με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πλέον ζεις την εμπειρία της Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι ακριβώς όπως το είχες στο μυαλό σου ή κάτι περισσότερο;

«Δεν συγκρίνεται η αίσθηση του να παίζεις στο ΟΑΚΑ με το να παίζεις εδώ. Είναι αλήθεια ότι στην OPAP Arena ακόμα και όταν πλησιάζεις με το λεωφορείο, η αίσθηση σε κάθε παιχνίδι είναι όλο και καλύτερη. Μπαίνουμε στο γήπεδο και νιώθουμε ότι παίζουμε σε 60 με 70 χιλιάδες κόσμο. Η θέρμη του κόσμου είναι απίστευτη, δεν συγκρίνεται με το ΟΑΚΑ. Νιώθω καταπληκτικά, είναι ό,τι πιο όμορφο να παίζεις εδώ».

-Σου θυμίζει κάποια έδρα που έχεις παίξει στο παρελθόν;

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια. Λόγω της Λας Πάλμας έχω παίξει σε όμορφα γήπεδα. Επίσης δεν μπορώ να το συγκρίνω με τα γήπεδα της Αργεντινής γιατί αυτό εδώ είναι ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο που παρέχει όλες τις ανέσεις. Και στους παίκτες και στους οπαδούς».

-Η ατμόσφαιρα;

«Μοιάζει με αυτό της Μπόκα. Εκεί όταν κάθεσαι στον πάγκο τρέμει, οπότε το νιώθεις. Αυτό εδώ είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο και γι’ αυτό ψηφίστηκε και γι’ αυτό εδώ θα γίνει ο τελικός του Conference League. Δεν μπορώ να το συγκρίνω».

-Πως βιώνεις το γεγονός ότι είσαι ένας ποδοσφαιριστής που είσαι αποδεκτός από οπαδούς όλων των ομάδων;

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός και που βρίσκομαι στην Ελλάδα και που παίζω στην ΑΕΚ. Βλέπω ότι χρόνο με το χρόνο ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά και τη δουλειά μου. Με ευχαριστεί το να μπορώ στο τέλος να ανταλλάξω φανέλα με τον αντίπαλο. Μου δίνει ικανοποίηση. Λαμβάνω μηνύματα από φιλάθλους διαφορετικών ομάδων και αυτό είναι κάτι που μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση».

-Η ΑΕΚ είναι μια νέα ομάδα σε νοοτροπία και αγωνιστική κουλτούρα, αλλά διεκδικεί δύο τίτλος στην τελική ευθεία της σεζόν. Πόσο εύκολο είναι αυτό να γίνεται και να αποβάλει την πίεση συνολικά η ομάδα; Γιατί η ΑΕΚ από το 2018 και έπειτα δεν το είχε συνηθίσει και γενικά πως φαντάζεσαι το τέλος της φετινής σεζόν;

«Πως σκέφτομαι την τελευταία μέρα; Να είμαστε όλοι μαζί και να γιορτάζουμε ένα τρόπαιο. Να το γιορτάσουμε όλοι μαζί με τον κόσμο απολαμβάνοντας τις στιγμές και την προσπάθεια που κάναμε σε όλη τη σεζόν. Τώρα αν υπάρχει πίεση ή όχι… Στα δύο τελευταία παιχνίδια ίσως να μην ήμασταν τόσο καλοί σε απόδοση, αλλά νιώθω ότι ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας για να μας στηρίξει και έχοντας αυτή την ενέργεια που μας μεταφέρει τα πράγματα πιστεύω ότι θα πάνε καλά. Έχουμε εγώ και οι συμπαίκτες μου τη νοοτροπία νικητή. Θέλουμε να κερδίσουμε και νομίζω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε να το γιορτάσουμε».

-Είσαι μικρός ακόμα, αλλά μακροπρόθεσμα πως σκέφτεσαι το μέλλον σου; Θα ήθελες να ρίξεις άγκυρα στην ΑΕΚ;

«Δεν ξέρω ακόμα για το μέλλον μου. Δεν το έχω σκεφτεί. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα, εξαρτάται και από τη διοίκηση της ομάδας. Δεν μπορώ να παίρνω αποφάσεις μόνος μου. Αλλά είναι και ένα θέμα προσωπικό. Έχω μια κόρη, η οποία όλο και περισσότερο μεγαλώνει. Τώρα στη διακοπή των Εθνικών ομάδων πήγα να τη δω και όταν έφευγα μου έστειλε ένα βίντεο που έκλαιγε και έλεγε “μπαμπά πάλι φεύγεις, μπαμπά πότε θα γυρίσεις”. Είναι κάποια πράγματα που σε επηρεάζουν όσο και να θέλεις να βάλεις το επαγγελματικό από πάνω. Θα δούμε. Αυτή τη στιγμή θέλω να είμαι συγκεντρωμένος για τα επόμενα παιχνίδια. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο στην ομάδα οπότε για το απώτερο μέλλον δεν μπορώ να σας πω».

-Θα μεγαλώσει η κόρη σου και θα της αρέσει η Ελλάδα…

«Είναι αλήθεια ότι κάθε φορά που έρχεται η κόρη μου εδώ μου λέει ότι της αρέσει πάρα πολύ και ότι θέλει να μείνει. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι η επόμενη χρονιά. Στην Ισπανία τουλάχιστον όταν γεννιέται το παιδί και η πρώτη μέρα στο δημοτικό είναι πολύ σημαντικά. Ελπίζω εκείνη τη μέρα ο Ματίας να μου δώσει μια άδεια για να μπορέσω να τη συνοδεύσω. Είναι κάποια θέματα προσωπικά που με αφορούν. Ελπίζω ο Ματίας να μπορεί να μου δίνει τις άδειες για να τη βλέπω».

-Τον Πάνο πότε θα τον αφήσεις; Θα τον πάρεις μαζί;

«Φύγαμε για Λας Πάλμας, χαχαχα»!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις