Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σήκωσε το Κύπελλο η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! Έγραψε ιστορία ο Παπασταθόπουλος (video)

Σήκωσε το Κύπελλο η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! Έγραψε ιστορία ο Παπασταθόπουλος (video)

Την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας πανηγύρισε η Άρσεναλ. Οι “κανονιέρηδες” επικράτησαν με ανατροπή (2-1) της Τσέλσι στον τελικό και σήκωσαν την κούπα, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον τρομερό Ομπαμεγιάνγκ.

Τι κι αν η Τσέλσι αιφνιδίασε την Άρσεναλ, ανοίγοντας πολύ νωρίς το σκορ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, οι παίκτες του Αρτέτα κατάφεραν να φέρουν… τούμπα το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Ομπαμεγιάνγκ (σ.σ. πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του) να νικήσουν τους “μπλε” με 2-1 και να σηκώσουν την κούπα.

Αυτό ήταν το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της Άρσεναλ, η οποία εξασφάλισε κι ένα εισιτήριο για το Europa League της νέας αγωνιστικής περιόδου. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Αρτέτα άφησε εκτός Ευρώπης την Γουλβς που ήλπιζε να πάρει τον τίτλο η Τσέλσι.

Στο 88ο λεπτό πήρε γεύση τελικού και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας,

Να σημειωθεί ότι η Τσέλσι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, μιας και στο 73′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κόβασιτς.

Ο αγώνας

Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Τσέλσι.Πριν καν συμπληρωθούν έξι λεπτά στο παιχνίδι, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ άνοιξε το σκορ κόντρα στην Άρσεναλ.

Μετά από γύρισμα του Μάουντ, ο Ζιρού πάτησε με πολύ ωραίο τρόπο στον Πούλισιτς και αυτός αφού ξεπέρασε με ένα κοντρόλ τον Τίρνεϊ, τσίμπησε την μπάλα προ του Μαρτίνες για το 1-0.

Η απάντηση της Άρσεναλ ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Στο 24′ η γκολάρα του Πέπε ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, αλλά στο 28′ ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο άσος της Άρσεναλ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι, ο Αθπιλικουέτα τον τράβηξε και ο διαιτητής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα.

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Ομπαμεγιάνγκ “χτύπησε” και στο δεύτερο ημίχρονο, στέλνοντας για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Τσέλσι.

Στο 67′ ο φορ της Άρσεναλ με εξαιρετική ντρίμπλα άδειασε τον Ζουμά και με άψογο πλασέ, νίκησε τον Καμπαγέρο για το 2-1.

Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά στο 73′, όταν κι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κόβασιτς, αφήνοντας με δέκα παίκτες την Τσέλσι.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Μαρτίνες, Τίρνι, Λουίζ, Χόλντινγκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τσάκα, Θεμπάγιος, Μπεγερίν, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέ, Πεπέ

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Μάουντ, Ζιρού, Πούλισιτς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις