Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Silver Alert για Μπαρτσελόνα! Σε 10′ την εξαφάνισε η Ρεάλ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

H Ρεάλ Μαδρίτης που έπαιζε με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά του Clasico έκανε τη μεγάλη ανατροπή με γκολ του Ρονάλντο και νίκησε 2-1 την Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νου”! Ετσι, μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους επτά βαθμούς.

Δείτε το live

Η “βασίλισσα” είχε ένα πολύ δυνατό τελευταίο δεκαπεντάλεπτο και έκανε την ανατροπή κερδίζοντας και πάλι στο “Καμπ Νου”, για πρώτη φορά μετά το 2012. Ο Πικέ άνοιξε το σκορ και ο Μπενζεμά  ισοφάρισε. Πριν από τον αγώνα τιμήθηκε από τους οπαδούς και την Μπαρτσελόνα η μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κλείσει την Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν το λες και… Clasico με το ποδόσφαιρο που παίχθηκε. Οι “μπλαουγκράνα” ήταν σαφώς καλύτεροι της διστακτικής “βασίλισσας” που προτίμησε να παίξει μέσω αντεπιθέσεων. Οι Καταλανοί είχαν επιλέξει την πλευρά του Μαρσέλο για να κινηθούν. Η Ρεάλ δεν ήθελε να αφήσει κενούς χώρους, παραχωρώντας την κατοχή της μπάλας στην αντίπαλό της.

Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ από το 10′. Λανθασμένα δεν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Σουάρες, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Νεϊμάρ και αστόχησε σε κενό τέρμα! Τέσσερα λεπτά μετά όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και χειροκρότησε στη μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ που αγωνιζόταν με το “14” στην πλάτη. Νωρίτερα, πριν από την έναρξη του αγώνα οι οπαδοί της Μπάρτσα τον τίμησαν με ένα μαγικό κορεό, ενώ προβλήθηκε βίντεο με στιγμές του με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν αρκετοί να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για τον “ιπτάμενο Ολλανδό”…

Στο 25′ ζήτησε πέναλτι ο Μέσι για ανατροπή του από τον Σέρχιο Ράμος… Η φάση ήταν οριακή γιατί εξελίχθηκε πολύ κοντά στη γραμμή της περιοχής.

Το πρώτο ημίχρονο συνέχισε να μη θυμίζει Clasico… Η καλύτερη ευκαιρία της Ρεάλ ήταν στο 43′ όταν ο Μπενζεμά μόνος του από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι ομάδες έδειξαν περισσότερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο και ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η Ρεάλ προσπάθησε να “λυθεί” επιθετικά, χωρίς όμως να μπορεί να τα καταφέρει καλά…

Ο πολύ καλός Πικέ ήταν δυνατός στην άμυνα για μεγάλο χρονικό διάστημα και το έξυπνο τάκλιν του στον Μπενζεμά έβαλε “φρένο” στη “βασίλισσα” στο 50’… Εξι λεπτά μετά ήταν και πάλι πρωταγωνιστής. Στο τρίτο σερί κόρνερ που εκτελούσαν οι Καταλανοί, η μπάλα έφυγε από το κεφάλι του Πικέ για να καταλήξει στα δίχτυα του Νάβας, στο 1-0…

Στο 63′ ήρθε η απάντηση των “μερένγκες”. Με ατομική ενέργεια ο Μαρσέλο έβγαλε στον Κρόος. Η μπάλα κόντραρε και με εκπληκτικό γυριστό σουτ ο Μπενζεμά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 81′ ο Μπέιλ ναι μεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα για επιθετικό φάουλ και ένα λεπτό μετά η μπάλα έσκασε στο οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτά τα δέκα τελευταία λεπτά τα πλήρωσε ακριβά η Μπαρτσελόνα, η οποία είχε ξεχάσει τι θα πει… άμυνα! Ηταν ομάδα σε πανικό. Τέτοιες ευκαιρίες η Ρεάλ ξέρει να τις εκμεταλλεύεται. Παρόλο που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 84′ -μετά τη σωστή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σέρχιο Ράμος- πέτυχε την ανατροπή στο 86′.

Τότε, ο Μπέιλ έβγαλε την σέντρα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με μαγική κίνηση κατέβασε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

 

 

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (74’ Ράκιτιτς), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ (90+1′ Λούκας), Κριστιάνο, Μπενζεμά (78’ Χεσέ)
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε