Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η μεγάλη Μίλαν που θαύμασε η Ευρώπη

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η μεγάλη Μίλαν που θαύμασε η Ευρώπη
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέθανε σε ηλικία 86 ετών, έχοντας αφήσει πίσω του μία τεράστια ποδοσφαιρική κληρονομιά, με τη μεγάλη Μίλαν του να έχει κατακτήσει τα πάντα με τον ίδιο στο “τιμόνι” της.

Τη δεκαετία του 80′ ο Μπερλουσκόνι εξαγόρασε μία χρεωκοπημένη Μίλαν και τη μεταμόρφωσε σε ένα φόβητρο όχι μόνο της Serie A, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, οδηγώντας την 6 φορές στην κορυφή.

Ο Ιταλός παράγοντας και στη συνέχεια πρωθυπουργός, δημιούργησε πολλές σπουδαίες… εκδόσεις της Μίλαν, αλλά δύο από αυτές έχουν μείνει στην ιστορία για την ποιότητά τους και τους τίτλους της. Η πρώτη από αυτές, ήταν η “Μίλαν των Ολλανδών”, η οποία είχε στη σύνθεσή της σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως ο Κοστακούρτα, ο Τασότι, ο Μπαρέζι, ο Μαλντίνι, ο Αντσελότι και φυσικά η “μαγική” τριάδα των Ολλανδών, Γκούλιτ, Ράικαρντ και Φαν Μπάστεν. Η ομάδα του Αρίγκο Σάκι προκάλεσε “τρόμο” σε όλη την Ευρώπη και κατέκτησε δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών, το 1989 και το 1990.

Ακολούθησε η Μίλαν των παικταρών στις αρχές της νέας χιλιετίας. Μία εκπληκτική αμυντική γραμμή, με Νέστα, Σταμπ, Καφού και Μαλντίνι, η οποία είχε μπροστά της τέσσερις μέσους σύμβολα, τους Γκατούζο, Πίρλο, Σέεντορφ και Κακά, με τους Σεφτσένκο, Κρέσπο και στη συνέχεια τον Ιντζάκι σε μία “μυθική” επίθεση.

Για μία πενταετία αποτέλεσε φόβητρο στην Ευρώπη και έφθασε σε τρεις τελικούς Champions League, κατακτώντας τους δύο από αυτούς και χάνοντας τον ένα μετά από φοβερή “παράσταση” και προβάδισμα 3-0 στο ημίχρονο κόντρα στη Λίβερπουλ το 2005.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις