Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σίνερ για Τσιτσιπά: «Θα είναι σίγουρα δύσκολα»

Σίνερ για Τσιτσιπά: «Θα είναι σίγουρα δύσκολα»

Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιανίκ Σίνερ συγκρούονται στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο Masters. Πρόκειται για μία μονομαχία ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένους τενίστες που έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν στις χωμάτινες επιφάνειες.

Ο Ιταλός Γιανίκ Σίνερ (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε δύσκολα τον Δανό Χόλγκερ Ρούνε με 6-4, 6-7, 6-3, μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά στον δεύτερο κατά σειρά προημιτελικό του Μόντε Κάρλο Masters και θα αντιμετωπίσει αύριο (13/4) τον Στέφανο Τσιτσιπά, νικητή νωρίτερα με 6-4, 6-2 του Ρώσου Κάρεν Κατσάνοφ, για μία θέση στον τελικό.

«Χρειάστηκαν πολλά για να κερδίσω αυτόν τον αγώνα», είπε ο Σίνερ στη συνέντευξή του μετά τον αγώνα. «Το να παίζεις εναντίον του δεν είναι ποτέ εύκολο, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα σήμερα, αλλά κυρίως για το επίπεδο που έδειξα. Ανέβηκα λίγο σήμερα..

Τα συναισθήματά μου ήταν καλύτερα, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τον αυριανό αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το σήμερα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη», πρόσθεσε.

Αύριο (13/4) – όχι πριν από τις 14:30 – θα βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο12 στον κόσμο), δύο φορές πρωταθλητή στο Μόντε Κάρλο. «Αύριο θα είναι σίγουρα δύσκολα», είπε ο Σίνερ για τον ημιτελικό. «Απέναντι στον Στέφανο, ο οποίος παίζει καλά. Θα δούμε τι μπορώ να κάνω αύριο».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αποκλείστηκε πέρσι στα προημιτελικά από τον Λορέντσο Μουζέτι, μετά τη δική του νίκη μίλησε για τις καλές αναμνήσεις από το χωμάτινο τουρνουά στο Μόντε Κάρλο.

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν φέρνει καλές αναμνήσεις όταν βγαίνω σε αυτό το γήπεδο. Είναι κάτι στο οποίο αποδίδω κάποιες από τις εμφανίσεις μου εδώ με την πάροδο του χρόνου», είπε ο Τσιτσιπάς.

«Επιστρέφω εδώ και αναπολώ τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Μου δίνει καλά συναισθήματα όταν μπορώ να παίξω μπροστά σε πλήθη όπως αυτό και να προσπαθήσω για την τελειότητα με το παιχνίδι μου. Οι επιστροφές μου ήταν αποτελεσματικές. Έβγαλα πολύ ρυθμό και κάποια στιγμή κέρδισα καλή ώθηση.

Προσπαθούσα να προβλέψω και να διαβάσω ορισμένα πράγματα στο γήπεδο και μου βγήκε πολύ καλά. Πήρα τον χρόνο μου για άλλη μια φορά για να καταλάβω τι λειτουργεί και τι όχι και σήμερα ήμουν επίμονος στις προσπάθειές μου να φύγω με κάτι καλό».

O Στέφανος Τσιτσιπάς προηγείται 5-3 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με το Γιανίκ Σίνερ, με τον 22χρονο Ιταλό να έχει κερδίσει στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους σε Ρότερνταμ και Nitto ATP Finals.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις