Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σκάνδαλο FIFA: O Λι θα ομολογήσει την ενοχή του

Σκάνδαλο FIFA: O Λι θα ομολογήσει την ενοχή του

Ο παλιός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα, Εδουάρδο Λι, ο οποίος συνελήφθη πέρυσι στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για διαφθορά στην υπόθεση της FIFA, αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή του.

Ο Λι, ο οποίος είχε διατελέσει και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της CONCACAF (σ.σ. η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής), αλλά και της FIFA, θα εμφανιστεί ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν και, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, θα δηλώσει ένοχος των κατηγοριών.

Ο Λι είναι ένα από τα 42 άτομα, τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο των ερευνών στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο στη FIFA που συγκλόνισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου. O 57χρονος ήταν μεταξύ των επτά αξιωματούχων του ποδοσφαίρου που συνελήφθησαν σε μια πρωινή επιδρομή της αστυνομίας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης τον Μάιο του 2015.
Η αμερικανική δικαιοσύνη κατηγορεί τα 42 άτομα για συμμετοχή σε δωροδοκίες και μίζες, με ποσά που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με την παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων της FIFA από διεθνή τουρνουά και Μουντιάλ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε