Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκωτία – Αγγλία 1-3: Ο Μπέλινχαμ της έδωσε τη νίκη στο επετειακό ντέρμπι

Σκωτία – Αγγλία 1-3: Ο Μπέλινχαμ της έδωσε τη νίκη στο επετειακό ντέρμπι
Reuters

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζουντ Μπέλιγχαμ (γκολ και ασίστ), η Αγγλία επικράτησε της Σκωτίας με 3-1 σε φιλική αναμέτρηση μέσα στην Γλασκώβη, κι έδειξε τη δυναμική της, ενόψει της συνέχειας των προκριματικών του Euro 2024.

Η Αγγλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ξεχωριστό φιλικό με την Σκωτία (3-1) στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκώβης. Το επετειακό ματς για τη συμπλήρωση των 150 ετών από την πρώτη αναμέτρηση στην Ιστορία των δύο Εθνικών ομάδων, κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσα σε τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο τα «Τρία Λιοντάρια» πέτυχαν δύο γκολ με τους Φόντεν και Μπέλινγχαμ (32΄, 35΄).

Στο δεύτερο μέρος με το αυτογκόλ του Χάρι Μαγκουάιρ στο 67΄ το συγκρότημα του Στιβ Κλαρκ ξαναμπήκε στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 1-2, αλλά εννέα λεπτά πριν από το 90΄ από την άψογη ενέργεια του Μπέλινγχαμ και την ασίστ προς τον Κέιν, ο επιθετικός της Μπάγερν με ιδανικό πλασέ έδωσε τέλος στον αγώνα.

Με αυτό τον τρόπο η Αγγλία συνέχισε την καλή παράδοση που έχει απέναντι στους Σκωτσέζους, που μετρούν μόλις μία νίκη τα τελευταία 37 χρόνια (11/1999 με 1-0).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις