Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκωτία – Τσεχία 0-2: Σικ-άτο «διπλό» στη Γλασκώβη

Σκωτία – Τσεχία 0-2: Σικ-άτο «διπλό» στη Γλασκώβη
Reuters

Με τον Πάτρικ Σικ να σκοράρει δυο φορές, η Τσεχία πέρασε από την έδρα της Σκωτίας (2-0) και μπήκε με το… δεξί στους ομίλους του Euro 2020, πιάνοντας την Αγγλία στο 4ο γκρουπ (από τρεις βαθμούς).

Την κορυφή του 4ου ομίλου του Euro 2020 μοιράζεται η Τσεχία με την Αγγλία, μετά τη επικράτηση της πρώτης στην έδρα της Σκωτίας με 2-0, σε ματς για την πρώτη αγωνιστική του τουρνουά.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Τελικά, η Τσεχία ήταν αυτή που λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος (41′) κατάφερε να κάνει το 0-1. Έχοντας κλείσει στα τελευταία λεπτά του 45λέπτου την Σκωτία την εστία της, κατάφερε να σκοράρει με τη γυριστή κεφαλιά του Σικ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και στο 45+1′ ζήτησαν πέναλτι, για ανατροπή του ΜακΤόμινεϊ, αλλά ο διαιτητής, Σίμπερτ, δεν έδωσε παράβαση.

Το παιχνίδι είχε τον ίδιο καλό ρυθμό στην επανάληψη, με την Σκωτία να αγγίζει την ισοφάριση στο 48′ με το δοκάρι του Χένρι. Στο επόμενο λεπτό, ο Βάτσλικ έσωσε την Τσεχία από αυτογκόλ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση αλλά τελικά δέχθηκαν το 0-2 με ένα απίστευτο τρόπο. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Σικ ο οποίος ούτε ένα μέτρο κάτω από τη σέντρα είδε τον Μαρσάλ εκτός εστίας, “πάτησε το μακρινό σουτ και έβαλε ένα πανέμορφο γκολ.

Η Σκωτία ξέχασε κάθε αμυντικό προσανατολισμό στη συνέχεια και βγήκε στην επίθεση, για να πετύχει ένα γκολ που θα την… έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν αρκετές φάσεις στην αντίπαλη εστία, αλλά το γκολ δεν ήρθε κι έτσι η Τσεχία πέρασε με 2-0 από το “Χάμπντεν Παρκ” της Γλασκόβης. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική στιγμή στο 90′ για να πετύχουν ένα τρίτο γκολ, με τον Κρμέντσικ του ΠΑΟΚ να μην μπορεί να νικήσει τον Μαρσάλ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις