Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σλοβενία – Ελλάδα: Η απάντηση του Φαν Σιπ για τις κλήσεις του (vid)

Σλοβενία – Ελλάδα: Η απάντηση του Φαν Σιπ για τις κλήσεις του (vid)

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Σλοβενία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ, ρωτήθηκε για τις κλήσεις του και για ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν απ’ αυτές.

Ο Ολλανδός τεχνικός της “γαλανόλευκης” ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αποκλείσει κανέναν, αρκεί να ταιριάζει στο πλάνο της ομάδας.

Πως βλέπετε τον αυριανό αγώνα, πως προετοιμάζεται το ματς και ποια είναι για εσάς η σημασία του στο Nations League;

“Πρώτα απ΄όλα είναι ωραία να βρισκόμαστε στη Σλοβενία, από το αεροπλάνο φάνηκε πως είναι πανέμορφη χώρα με αρκετό πράσινο. Για όλες τις ομάδες ήταν μια δύσκολη περίοδο, έχουμε να παίξουμε από το Νοέμβριο. Είχαμε δέκα μήνες διακοπή, μετά από δέκα μήνες πρέπει να βάλουμε μπροστά τις μηχανές μας ξανά. Η ομάδα δεν είχε αρκετό χρόνο να προετοιμαστεί, όπως και η Σλοβενία, θέλουμε και άλλο χρόνο για να προετοιμαστούμε, να είμαστε έτοιμοι, θα μιλήσουμε το βράδυ, θα έχουμε ένα μίτινγκ ξανά αύριο.

Κοιτάμε και πίσω στα παιχνίδια που είχαμε πριν από δέκα μήνες και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και να μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να κάνουμε την ελληνική ομάδα ένα ισχυρό γκρουπ ξανά. Στον όμιλο δεν υπάρχουν εύκολα ματς, θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με τον τρόπο και το ποδόσφαιρο που μπορούμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά και να είμαστε πειθαρχημένοι”.

Για τον Ίλιτς;

“Έδειξε στο Champions League πως έχει εξαιρετική ποιότητα, γκολ, ασιστ, εξαιρετικός παίκτης για να τον παρακολουθήσεις με επικίνδυνο αριστερό πόδι. Είναι δύσκολο να κρίνεις τι συμβαίνει. Χαίρεσαι να βλέπεις παίκτες σαν και αυτόν στον αγωνιστικό χώρο, ελπίζω να επανέλθει το συντομότερο και του εύχομαι τα καλύτερα”.

Θα μπορούσα να σας κάνω πολλές ερωτήσεις επειδή δεν έχει γίνει συνέντευξη Τύπου στην Ελλάδα και κυρίως αναφορικά με τις κλήσεις και τους παίκτες που επιλέξατε και αυτούς που “κόπηκαν” από την αποστολή. Μπορεί την ιστορία να τη γράφουν οι παρόντες αλλά εδώ λείπουνα αρκετά πρόσωπα. Θα ήθελα να μας πείτε ποια η Φιλοσοφία για τη μη κλήση του Βασιλειάδη, του Μανωλά, του Παπασταθόπουλου και αν αυτό το γκρουπ έχει κλείσει για κάποιους ή όχι;

“Όπως έχω ήδη πει επιλέγουμε παίκτες με βάση τη φόρμα, παίκτες που έχουμε δει, που είχαμε μαζί μας τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη, το Νοέμβρη. Υπήρχε αυτό το μεγάλο κενό μέχρι τώρα, συνεχίσαμε να παρακολουθούμε τους παίκτες. Η επιλογή που έχουμε κάνει είναι παίκτες στους οποίους πιστεύουμε με βάση τα όσα έχουν δείξει και για το μέλλον. Δεν πάει να πει ότι θα κρατάμε πάντα τους ίδιους παίκτες γιατί και σε αυτές τις κλήσεις υπάρχουν παίκτες που δεν κλήθηκαν αλλά και νέοι παίκτες που πήγαν καλά το τελευταίο εξάμηνο. Αν έχεις την ελληνική υπηκοότητα και έχεις καλή αγωνιστική παρουσία και θεωρούμε ότι ταιριάζεις στα πλάνα μας με στόχο να χτιστεί μια ομάδα για το Κατάρ τότε υπάρχει η πιθανότητα να κληθείς. Οπότε δεν αποκλείω κανέναν, είναι επιλογή του προπονητή”.

Το ranking δείχνει ότι καλύτερη ομάδα είναι η Ελλάδα μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, εκεί που σταματήσαμε κόντρα στη Φινλανδία με τις 25 τελικές;

“Προφανώς μετά το παιχνίδι θα ξέρουμε αν έχουμε την ίδια επιρροή στους παίκτες και αυτοί μπορούν να αποδώσουν με τον ίδιο ρυθμό. Παίζουμε σε ένα καλό αντίπαλο, στην έδρα του. Εμείς έχουμε ένα πλάνο παιχνίδιου για το πως θα παίξουμε. Θα δούμε στο τέλος αν έχουμε πετύχει. Η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη, θέλουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο “αίμα” των ελλήνων παικτών είναι και η άμυνα αλλά θέλουμε να πετύχουμε μια καλή ισορροπία και οι παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι”.

Πως είδατε τους παίκτες σας μετά από δέκα μήνες;

“Όταν μετά από δέκα μήνες βλέπεις ξανά τους παίκτες είσαι περίεργος για την ενέργεια που θα έχουν. Με καλή διάθεση και ενέργεια Δεν ήταν τόσο σύνηθες όσο θα έπρεπε γιατί έγιναξν διαφορετικές προετοιμασίες σε κάθε ομάδεςαλλά αυτό δνε αφορά μόνο την εθνική μας ομάδα. Για εμάς ήυταν καλό που είδαμε τη χαρά με την οποία επανήλθαν. Αυτό ήταν ένα θετικό σημάδι. Ήρθαν με καλό πνεύμα και αυτό θέλουμε να κρατήσουμε και ελπίζω όλα να πάνε καλά”.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ως ομάδα;

Για εμάς το συμαντικότερο είναι να παίκουμε παιχνίδια νε μεγαλώσουμε, να δούμε παίκτες σε υψηλό επίπεδο εθνικών ομάδα. Υπάρχει ο στόχος στο τέλος αν μπορούμε να πάρουμε μια θέση στα πλέι οφ να ανέβουμε στη Β’ κατηγορία. Δεν είναι μόνο μια θέση στα πλέι οφ αλλά να μεγαλώσουμε σαν ομάδα”.

Μπάρκας: “Δεν είμαστε μόνο αμυντική ομάδα”

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Μπάρκας, εκπροσωπώντας τους παίκτες, τόνισε  πως η γαλανόλευκη θέλει να αποδείξει πως δεν είναι μονάχα αμυντική ομάδα. 

Με βάση τη δυναμικότητα των δύο ομάδων η Ελλάδα και η Σλοβενία είναι τα φαβορί του ομίλου, πως αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο παιχνίδι;

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαστε μια νέα ομάδα θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε μπάλα, καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο και να δείξουμε πως δεν είμαστε μόνο αμυντική ομάδα και έχουμε μόνο το “DNA” το αμυντικό που μας έχουν συνδέσει. Ελπίζουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη”, ανέφερε αρχικά ο Μπάρκας.

Ποια η άποψη σου για τον αντίστοιχο γκολκίπερ της Εθνικής Σλοβενίας, τον Όμπλακ, και σε ποια θέση τον κατατάσσεις στο παγκόσμιο επίπεδο;

“Σίγουρα είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας αλλά δεν είναι δική μου θέση να τον κρίνω σε ποια θέση είναι στο παγκόσμιο επίπεδο”.

Για τους επιθετικούς της Σλοβενίας ποια είναι η άποψη σου;

“Δεν θεωρώ κάποιον συγκεκριμένο, αλλά όλη η Σλοβενία είναι καλή ομάδα. Είμαστε εξαιρετικοί στην άμυνα ματς και πρέπει να αντιμετωπίσουμε συνολικά καλά ομάδικα τη Σλοβενία για να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους”.

Η θέση των γκολκίπερ μοιράστηκε. Δύο παιχνίδια έπαιξες εσύ, δύο ο Πασχαλάκης και δύο ο Βλαχοδήμος. Είσαι πλέον παίκτης της Σέλτικ, θα θες να παίζεις συνέχεια βασικός. Πως βλέπεις την κατάσταση στους γκολκίπερ; Και τι περιμένεις από την Εθνική; 

“Από τη στιγμή που ήρθε καινούριος προπονητής ήθελε να δει όλους τους γκολκίπερ. Η επιλογή μου δεν έχει να κάνει με το αν παίζω στη Σέλτικ. Αλλά με το αν είμαι καλός στην προπόνηση. Όποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση αυτόν επιλέγει ο προπονητής για να παίζει. Τα δείγματα που δείξαμε στα προηγούμενα ματς ήταν θετικά, αν συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε μείνει όλα θα πάνε καλά”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις