Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοφία Κένιν – Μαρία Σάκκαρη: Η νέα μεγάλη πρόκληση στο Roland Garros

Σοφία Κένιν – Μαρία Σάκκαρη: Η νέα μεγάλη πρόκληση στο Roland Garros
ΑΠΕ

Ραντεβού με την… ιστορία έχει για μια ακόμα φορά η Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros, αντιμετωπίζοντας την Σοφία Κένινγκ στους “16” του φημισμένου Grand Slam.

Το “εισιτήριο” για τον πρώτο προημιτελικό της καριέρας της σε Grand Slam διεκδικεί η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει δύσκολη αποστολή, αφού αντιμετωπίζει την περσινή φιναλίστ και Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, Σοφία Κένιν.

Η “μάχη” της Σάκκαρη είναι η τρίτη στη σειρά που θα γίνει στο “Suzanne Lenglen” και θα διεξαχθεί το απόγευμα της Δευτέρας (αναμένεται να ξεκινήσει μετά ) τις 16:00.

Court Suzanne Lenglen (έναρξη πρώτου αγώνα 12:00)

1) Στέφενς – Κρετσίκοβα ERT SPORTS 2

2) Σβάρτσμαν [10] -. Στρουφ ERT SPORTS 2

3) Κένιν [4] -. Μαρία Σάκκαρη [17] ΕΡΤ 3

Η Σάκκαρη (Νο 17 στην παγκόσμια κατάταξη) δεν διεκδικεί μόνο την πρώτη της πρόκριση σε έναν προημιτελικό major διοργάνωσης, αλλά θα προσπαθήσει να γίνει και η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της open era, που μπαίνει σε έναν προημιτελικό Grand Slam.

Κένιν και Σάκκαρη θα συναντηθούν για 2η φορά τη φετινή σεζόν, μετά από τα προημιτελικά στο Άμπου Ντάμπι (η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε επικρατήσει με ανατροπή 6-2, 2-6, 0-6)

Η Κένιν μετράει το 2x2 στις άλλες αναμετρήσεις που έχει δώσει με την Σάκκαρη, το 2018 σε Grand Slam (η 1η στο Wimbledon και η 2η στο US Open.).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις