Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σοκ στο σκι! “Ντοπέ” η Ολυμπιονίκης Γιούχαουγκ!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του σκι μεγάλων αποστάσεων η είδηση ότι η Τερές Γιούχαουγκ, νικήτρια του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ολυμπιονίκης και κάτοχος επτά παγκόσμιων τίτλων, βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία κλοστεβόλη, ένα στεροειδές αναβολικό.

Αυτό ανακοινώθηκε από τη νορβηγική Ομοσπονδία, με τη διευκρίνιση ότι η αθλήτρια δεν πέρασε επιτυχώς από τη σχετική δοκιμή ούρων στην οποία υποβλήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, στην Ιταλία. Όπως διευκρινίστηκε, το εν λόγω φάρμακο περιέχεται σε αντηλιακό που της χορήγησε ο γιατρός της Εθνικής ομάδας, Φρέντρικ Μπέντικσεν, ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη για το περιστατικό, εξηγώντας ότι δεν ήξερε πως το προϊόν περιείχε ουσίες που απαγορεύονται από τη WADA.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Τόρμπιορν Σκόγκσταντ, χαρακτήρισε σοβαρό το θέμα και ζήτησε συνάντηση για να συζητηθεί η λήψη άμεσων μέτρων. «Είμαι σοκαρισμένη, θεωρώ ότι είναι εντελώς άδικο και δεν το αξίζω», δήλωσε μέσω της Ομοσπονδίας η Γιούχαουγκ, η οποία ενημερώθηκε από την υπηρεσία αντιντόπινγκ στις 4 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε