Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Σοσιεδάδ – Μπενφίκα 3-1 και Νάπολι – Ουνιόν Βερολίνου 1-1 για το Champions League

Σοσιεδάδ – Μπενφίκα 3-1 και Νάπολι – Ουνιόν Βερολίνου 1-1 για το Champions League
Reuters

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ “ταπείνωσε” την Μπενφίκα, επικρατώντας με 3-1, σε ματς για την 4η αγωνιστική του Champions League, για τον 4ο όμιλο. με την ισοπαλία από την έδρα της Νάπολι έφυγε η Ουνιόν Βερολίνου (1-1), παίρνοντας έτσι τον πρώτο της βαθμό στον 3ο όμιλο.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έκανε εντός έδρας… περίπατο κόντρα στην Μπενφίκα (3-1) και παρέμεινε στην πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Champions League, φτάνοντας τους 10 βαθμούς. Πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό τους αποκλεισμό οι Πορτογάλοι, που παρέμειναν στο μηδέν μετά από 4 αγωνιστικές. Στο δεύτερο ματς που έκανε “σέντρα” στις 19:45, η Ουνιόν Βερολίνου πήρε τον πρώτο της βαθμό στον 3ο όμιλο του Champions League, φέρνοντας 1-1 στην έδρα της Νάπολι. Τους επτά βαθμούς έφτασαν οι “παρτενοπέι”.

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπενφίκα 3-1

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε ένα ιδανικό ξεκίνημα, με την Μπενφίκα να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και να δέχεται δυο γκολ σε ένα… σαρωτικό πρώτο τέταρτο για τους γηπεδούχους.

Μόλις στο 6′ το σουτ Οϊαρθάμπαλ εξελίχθηκε σε ασίστ και ο Μερίνο -με κοντινή κεφαλιά- έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Πέντε λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι έκαναν λάθος πάσα προς τα πίσω, ο Οϊαρθάμπαλ έκλεψε την μπάλα και νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 2-0. Στο 14′ οι Βάσκοι σημείωσαν και τρίτο τέρμα, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Ρεαλ Σοσιεδάδ ήταν αποφασισμένη να πάρει μια εντυπωσιακή νίκη και στο 21′ έφτασε στο 3-0 με το σουτ του Τρουμπίν. Η Μπενφίκα έδειξε να τα έχει χαμένα και στο 29′ είδε τον Οταμέντι να κάνει πέναλτι. Ο Μέντεζ όμως δεν μπόρεσε να σκοράρε, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας.

Η Μπενφίκα έπαιξε πιο επιθετικά στην επανάληψη, αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 49′ με το γκολ του Ράφα Σίλβα.

Νάπολι – Ουνιόν Βερλίνου 1-1

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, με την Νάπόλι να έχει το… πάω χέρι και την Ουνιόν Βερολίνου να βρίσκεται -κυρίως- σε θέση άμυνας. Οι “παρτενοπέι” είχαν δοκάρι στο 24′ σε κεφαλιά του Νατάν, είδαν το γκολ του Ανγκισά (30′) να ακυρώνεται από το onfield review, με τον διαιτητή Μάκελι να βλέπει επιθετικό φάουλ του στην κεφαλιά – πάσα του Ντι Λορέντζο και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 39′ με… τυχερό τρόπο.

Ο Μάριο Ρούι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Πολιτάνο βρήκε τη μπάλα με το στήθος -προηγουμένως είχε βρει στο σώμα του Γιουράνοβιτς- και στη συνέχεια την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, η Ουνιόν κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Νάπολι, αλλά ο Τζουράνοβιτς έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ουνιόν Βερολίνου ανέβασε την απόδοσή της και στο 52′ έφτασε στην ισοφάριση! Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Μερέτ νίκησε τον Μπέκερ σε τετ α τετ αλλά ο Φοφανά πήρε το “ριμπάουντ” κι έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, ενώ οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν τις αντεπιθέσεις. Στο 82′ ο Ραχμάνι της Νάπολι είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, από την γυριστή του κεφαλιά. Οι δυο ομάδες δημιούργησαν φάσεις μέχρι την παράταση, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις