Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Ήττα με το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας

Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Ήττα με το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας
Reuters

Το πρωτάθλημα έχει κάνει εδώ και καιρό… φτερά. Η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε «ανάσες» σε βασικούς παίκτες ενόψει της συμμετοχής της στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, το προσεχές Σάββατο (06.05) και δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στην έδρα της Σοσιεδάδ, χάνοντας με 2-0. Η ομάδα του Αντσελότι αγωνίστηκε από το 61’ με δέκα παίκτες. Δυο βαθμούς ακόμα θέλει η Μπαρτσελόνα για να φορέσει το… στέμμα του πρωταθλητή!

Με το 2-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρεάλ Σοσιεδάδ έκανε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα, για την έξοδό της στο Champions League της νέας περιόδου. Βρίσκεται στην 4η προνομιούχο θέση και στο +8 από την 5η Βιγιαρεάλ, πέντε αγωνιστικές πριν από το φετινό φινάλε στη La Liga.

Απ’ την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης είδε την Μπαρτσελόνα να της… ξεφεύγει ακόμα περισσότερο. Οι Καταλανοί βρίσκονται στο +14 κάτι που σημαίνει πως αν τα αποτελέσματα τους… βολέψουν την επόμενη αγωνιστική, θα αναδειχθούν και μαθηματικά πρωταθλητές Ισπανίας (ψάχνει άλλους δυο βαθμούς).

Φυσικά, στην Ρεάλ Μαδρίτης έχουν συμβιβαστεί με αυτή την εξέλιξη εδώ και καιρό αι έχουν στρέψει την προσοχή τους σην παρουσία της ομάδας στα ημιτελικά του Champions league, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας που δίνουν το προσεχές Σάββατο, με αντίπαλο την Οσασούνα.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Μιλιτάο έκανε τραγικό λάθος στο 46’ και ο Κούμπο πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 1-0. Η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο για τη Ρεάλ στο 60’ καθώς αποβλήθηκε ο Καρβαχάλ. Στο  85’ ο Μπαρενετσέα με συρτό σουτ από αριστερά διαμόρφωσε το τελικό το 2-0.

Να αναφέρουμε ότι ο Κάρλο Αντσελότι είδε αρκετούς παίκτες του να παίρνουν… ανάσες (από επιλογή του ή λόγω τραυματισμού). Μπενζεμά, Μόντριτς, Καβαμινγκά, Αλάμπα, Μεντί και Βινίσιους έμειναν εκτός αποστολής, ενώ ο Βαλβέρδε παρέμεινε στον πάγκο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις