Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στεφανίδη: “Νομίζω ότι μπορώ να αγωνίζομαι στο ίδιο επίπεδο αρκετά χρόνια”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγύρισε στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου το τρίτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Άμστερνταμ (ευρωπαϊκό ανοικτού) και το Ρίο (Ολυμπιακοί Αγώνες).

Όλα αυτά σε διάστημα επτά μηνών και σε επίπεδο γυναικών, αφού και οι προηγούμενες επιτυχίες της είναι μεγάλες και μάλιστα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

«Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό. Τα δοκιμαστικά ήταν μέτρια και αυτό με επηρέασε. Στην αρχή είπαμε με τον Μιτς να πάμε πίσω τη φορά μου, τελικά μετά την παρουσίαση αποφασίσαμε να μην αλλάξω τίποτε», είπε η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: «Οταν η Ρίζιχ πέρασε το 4.70μ, ένιωσα μια πίεση, γιατί σκέφτηκα πως πρέπει να περάσω το 4.75μ, όταν, όμως, πέρασε κι εκείνο το ύψος ξαφνικά ενεργοποιήθηκα. Είπα τώρα θα μπεις και θα κάνεις ένα φουλ άλμα στα 4.80μ και το έκανα».
Αναφορικά με το αν σκέφτηκε στη διάρκεια του αγώνα πως… κάτι μπορεί να πάει στραβά, είπε: «Δεν κάνω ποτέ κακές σκέψεις μέσα στον αγώνα. Πάντα προσπαθώ να βρω τη θετική πλευρά, ακόμη κι όταν όλα δείχνουν δύσκολα. Οταν ο πήχης είχε ανέβει στα 4.80μ τότε σκεφτόμουν… πρέπει να το κάνεις να δείξεις γιατί κέρδισες τον αγώνα στο Ρίο. Ηταν και η ατμόσφαιρα πολύ ωραία και αυτό μου έδινε μια επιπλέον θετική ώθηση».

Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μια σειρά σπουδαίων διακρίσεων και την κατάκτηση τριών χρυσών μεταλλίων, δεν θεωρεί πως είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή αθλήτρια του επί κοντώ: «Πάντα υπάρχουν αθλήτριες που πηδάνε καλά. Εχω πάει καλά σε αρκετά Πρωταθλήματα, έχω πηδήσει καλά και ελπίζω πως θα συνεχίσω να το κάνω και τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικά όλα όσα έχω πετύχει, όπως και η σταθερότητα που δείχνω. Νομίζω πως θα μπορώ να αγωνίζομαι στο ίδιο επίπεδο για αρκετά χρόνια».

Το πρώτο της μετάλλιο στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων κλειστού και το τρίτο της τον τελευταίο χρόνο σε μεγάλη διοργάνωση, κατέκτησε και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν.
«Το κλίμα στην αρένα δεν υπήρχε. Παντού ελληνικές σημαίες και κόσμος να μας υποστηρίζει. Στην παρουσίαση άκουσα να με εμψυχώνουν με το μικρό μου όνομα. Τρελάθηκα, ήταν πολύ ωραία. Ένιωθα πως αγωνίζομαι στην Ελλάδα», είπε αρχικά η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: «Ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος, όμως, ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο. Το πάλεψα, το διεκδίκησα και το κατάκτησα. Είναι το πρώτο μου μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό κλειστού και είναι σημαντικό για εμένα. Συνεχίζω για το επόμενο. Για το Λονδίνο, όπου και εκεί θέλω να διεκδικήσω κάτι καλό».

Η έμπειρη τριπλουνίστρια δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια και στους συναθλητές της. «Συγχαρητήρια στους συναθλητές μου, που έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις και κατάφεραν να υπάρχει ελληνική παρουσία σε όλες τις θέσεις στο βάθρο των νικητών».

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της αθλήτριας του εμφανίστηκε και ο Γιώργος Πομάσκι. «Ηταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και η Παπαχρήστου κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο χάρη στην ποιότητα και την αγωνιστικότητα της και αυτό δείχνει πολλά», είπε.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας επιστρέφουν στην Ελλάδα τη Δευτέρα (12.30 το μεσημέρι).
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε