Δευτέρα, 17 Ιουν.
30oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Mάρτον Φούκσοβιτς 3-0: Άνετη πρεμιέρα και πρόκριση στο δεύτερο γύρο του Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς – Mάρτον Φούκσοβιτς 3-0: Άνετη πρεμιέρα και πρόκριση στο δεύτερο γύρο του Roland Garros
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε άνετα την πρώτη του νίκη στο Roland Garros, με 3-0 σετ [7-6(7), 6-4, 6-1] αφού ήταν εμφανώς ανώτερος από τον Mάρτον Φούκσοβιτς στην πρεμιέρα του στο γαλλικό Γκραν Σλαμ και πανηγύρισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Μετά την επικράτησή του στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε ρυθμό και κατέκτησε πολύ πιο εύκολα τα δύο επόμενα σετ κόντρα στον Mάρτον Φούκσοβιτς για να βρεθεί στο δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι τέλους το σερβίς τους και το 6-6 “λύθηκε” στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να “σβήσει” σετ πόιντ του Mάρτον Φούκσοβιτς, αλλά έδειξε ψυχραιμία και έφθασε στο 9-7, για το 7-6 στο σετ και το 1-0 στην αναμέτρηση.

Η συνέχεια ήταν καλύτερη για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού έκανε το μπρέικ με το… καλημέρα στο δεύτερο σετ και παρότι ο αντίπαλός του κατάφερε να ισοφαρίσει με δικό του μπρέικ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε και ένα δεύτερο, για να “κλείσει” το σετ με 6-4 και να “γράψει” το 2-0 στο ματς.

Κάπου εκεί κρίθηκαν ουσιαστικά όλα, αφού ο Φούκσοβιτς δεν έδειξε άλλες αντοχές να “πιέσει” το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος έκανε… περίπατο στο τρίτο σετ και με 6-2 έφθασε στο 3-0 σετ και πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς έχει στόχο τον τίτλο στο Roland Garros, αλλά ο “δρόμος” του είναι δύσκολος στη συνέχεια και μέχρι τον τελικό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις