Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτός είναι ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες του Έλληνα τενίστα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτός είναι ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες του Έλληνα τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας, σαρώνοντας στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατέκτησε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο, ενώ διεκδικεί κούπα και στη Μαδρίτης, έχοντας φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πετάει… φωτιές στο χώμα, ρίχνοντας στο καναβάτσο και τον εξαιρετικό Ρώσο τενίστα, Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στην τετράδα της Μαδρίτης, όπου θα συναντήσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ρούμπλεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φρόντισε να αποθεώσει και πάλι τον άνθρωπο τον οποίο θεωρεί κλειδί για την επιτυχημένη πορεία του στη Μαδρίτη κι όχι μόνο.

Ο λόγος για τον mental trainer του, τον Κώστα Περγαντή, για τον οποίο έσταξε… μέλι στη συνέντευξη Τύπου.

«Νιώθω συγκεντρωμένος, νιώθω το σώμα μου χαλαρό», δήλωσε ο 23χρονος τενίστας. «Δεν νιώθω σφιχτός όταν παίζω, είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύω. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος, δεν σκέφτομαι το μέλλον ή το παρελθόν, που είναι κάτι πολύ καλά. Έρχεται με τη δουλειά, με την καθημερινή μου ρουτίνα».

Όταν ρωτήθηκε πώς έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, έδειξε τον Κώστα Περγαντή, τον mental trainer του, που ήταν στην αίθουσα. «Αυτός εκεί, ο Κώστας. Αυτός με βοήθησε να φτάσω εκεί είναι εδώ μαζί μου. Είναι ο άνθρωπος για τον οποίο σας έχω μιλήσει. Με ξέρει από τότε που ήμουν 10-12; Ναι, με είδε όταν ήμουν 12 σε γήπεδα της Ελλάδας. Έπαιζα σε τουρνουά. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ήρθε να με δει και τελικά έπεσε πάνω στον πατέρα μου, με τον οποίο σπούδαζε στο πανεπιστήμιο πριν γεννηθώ. Εκεί τον γνώρισε ο πατέρας μου. Είναι ψυχολόγος. Τι άλλο είσαι, Κώστα. Αθλητικός ψυχολόγος και σύμβουλος;».

Ο Περγαντής πρόσθεσε τη λέξη “Trainer”, με τον Έλληνα τενίστα να προσθέτει: «Είναι άνθρωπος. Δουλεύουμε με τον Κώστα πολύ καιρό, αλλά ήταν περιορισμένο, ειδικά πριν τα ταξίδια. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά με την πανδημία. Αλλά είναι ένας άνθρωπος που με βοηθάει στις ρουτίνες και τις κάνουμε κάθε μέρα».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε αν ο Περγαντής θα είναι πλέον πιο συχνά στο πλευρό του: «Είμαι σίγουρος ότι θα ταξιδέψουμε σε περισσότερα τουρνουά φέτος. Έχει ζωή και στην Ελλάδα, οπότε δεν είναι εύκολο, αλλά θα τον ήθελα σε περισσότερα τουρνουά, για να νιώθω έτσι περισσότερες φορές.

Προσπαθούμε να το κάνουμε και διαδικτυακά κάθε μέρα, αλλά δεν είναι το ίδιο. Είναι, όμως, κάτι που με κάνει να νιώθω πιο συγκεντρωμένος, να βρίσκω τον εαυτό μου. Νιώθω λιγότερο στρεσαρισμένος. Μερικές φορές μπορεί να νιώθεις υπέροχα τη μια μέρα και άσχημα την άλλη. Η σταθερότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Προσπαθώ να βρω την τέλεια ισορροπία, στοχεύω σε αυτή τη σταθερότητα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις