Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι ενθουσιασμένος για τη χωμάτινη σεζόν, θέλω μεγάλα αποτελέσματα»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι ενθουσιασμένος για τη χωμάτινη σεζόν, θέλω μεγάλα αποτελέσματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για το φετινό ντεμπούτο του στις χωμάτινες επιφάνειες, παίρνοντας μέρος στο φημισμένο τουρνουά του Μόντε Κάρλο, το οποίο έχει κατακτήσει δύο σερί φορές.

«Νιώθω πολύ καλά, είμαι ενθουσιασμένος για τη χωμάτινη σεζόν», είπε σε συνέντευξή του μετά την κλήρωση της διοργάνωσης ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι της χρονιάς, θα έχουμε πολύ τένις τους επόμενους μήνες και πιστεύω πως θα δούμε πολύ ωραία παιχνίδια. Ανυπομονώ και για το Roland Garros, αλλά τώρα είμαι συγκεντρωμένος στο Μόντε Κάρλο. To Μόντε Κάρλο είναι το σπίτι μου, είναι ένα μέρος που μου έχει δώσει υπέροχες αναμνήσεις».

«Πάντα προσπαθώ να συγκεντρώνομαι στον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν μπορώ να ελέγξω τι θα συμβεί σε μια κλήρωση, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να διαμορφώσω το ταμπλό. Και αυτό θα γίνει αν παίξω καλά σε κάθε γύρο.

Γι’ αυτό πρέπει να βγω έξω στο court, να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Κάποιες φορές είναι καλό να έχεις πολύ δυνατούς αντιπάλους από νωρίς σε ένα τουρνουά, γιατί σε αναγκάζουν να δώσεις το 100% σου, οπότε μπορεί να είναι

ένα καλό ζέσταμα για μεγαλύτερα παιχνίδια στη συνέχεια. Κανένα ταμπλό δεν σου δίνει εύκολα παιχνίδια, όσο καλός και να είσαι, όλοι οι παίκτες από το Top 100 αγωνίζονται γι’ αυτά τα τρόπαια, οπότε πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος για κάθε παιχνίδι», πρόσθεσε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τη συνεργασία του με τον αδερφό του στο διπλό. «Έχουμε πετύχει κάποιες νίκες τους τελευταίους μήνες. Θέλουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα αυτή τη φορά. Ευχαριστώ τη διοργάνωση που μας έδωσε αυτή τη wild card. Για μένα και τον Πέτρο, μετά από τα Grand Slams βεβαίως, αυτό είναι το σημαντικότερο τουρνουά. Εδώ είναι το σπίτι μας και ανυπομονούμε να βγούμε έξω στο court και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Όσο για τις βλέψεις του αυτή τη σεζόν: «Γι’ αυτή τη σεζόν ο στόχος μου είναι να είμαι καλά προετοιμασμένος, συνεπής και υγιής, γιατί είχα θέματα τους τελευταίους μήνες. Ελπίζω το χώμα να φερθεί καλά στο σώμα μου και είμαι αρκετά φιλόδοξος. Θέλω μεγάλα αποτελέσματα, θέλω να πετύχω καλά αποτελέσματα για τους ανθρώπους γύρω μου, για την πατρίδα μου και για τον κόσμο που με ακολουθεί».

Τέλος εξέφρασε την προτίμηση του στο χώμα από το γρασίδι. «Το χώμα και το γρασίδι δεν μπορούν να σε βλάψουν, είναι ήπιες επιφάνειες, πρέπει να τις σεβόμαστε. Πιστεύω πως οι περισσότεροι τραυματισμοί προκαλούνται στις σκληρές επιφάνειες. Είναι τεχνητές επιφάνειες, σε αντίθεση με το χώμα και το γρασίδι. Οι σκληρές επιφάνειες μπορούν να γίνουν πολύ επίπονες για το σώμα, μπορούν να γίνουν πολύ δύσκολες να τις διαχειριστείς κάποιες φορές, οπότε για μένα όσο περισσότερο χώμα και γρασίδι έχουμε στο tour, τόσο το καλύτερο για να έχουμε οι παίκτες μακροχρόνιες καριέρες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έχει περάσει με μπάι στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης και εκεί θα βρει την Τρίτη ή την Τετάρτη (11 ή 12/4) τον νικητή του αγώνα Θαπάτα-Μπονζί.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις