Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Φράνσις Τιαφόε 2-0: Ο Έλληνας τενίστας διέλυσε τον Αμερικανό και προκρίθηκε στους «16» των Ολυμπιακών Αγώνων

Στέφανος Τσιτσιπάς – Φράνσις Τιαφόε 2-0: Ο Έλληνας τενίστας διέλυσε τον Αμερικανό και προκρίθηκε στους «16» των Ολυμπιακών Αγώνων

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Φράνσις Τιαφόε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και πήρε εύκολα την πρόκριση για τους “16” του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στον τρίτο γύρο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ουμπέρ – Κετσμάνοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το εθνόσημο στη φανέλα, πήρε εκδίκηση από τον Φράνσις Τιαφόε, ο οποίος τον είχε αποκλείσει από τον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αμερικανό αντίπαλο του, παίρνοντας πολύ εύκολα το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Ο αγώνας:

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον αντίπαλο του από τα πρώτα λεπτά και κέρδισε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ, καθώς προηγήθηκε με 3-0 και 4-1. Αν και ο Τιαφόε αντέδρασε μειώνοντας σε 5-3, ο Έλληνας τενίστας έκανε εύκολα το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Ο Αμερικανός πήρε το πρώτο game του δεύτερου σετ, έκανε και το1-2, για να αντιδράσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνοντας το 4-2. Μετά το 4-3 από τον Τιαφόε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλό του στο επόμενο game, για το 5-3. Και μετά το 5-4 του Τιαφόε, ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός για το 6-4 και τη νίκη-πρόκριση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις