Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς για Νόβακ Τζόκοβιτς: «Είμαι εδώ να μιλήσω για τένις, ας προχωρήσουμε παρακαλώ»

Στέφανος Τσιτσιπάς για Νόβακ Τζόκοβιτς: «Είμαι εδώ να μιλήσω για τένις, ας προχωρήσουμε παρακαλώ»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του Australian Open και ρωτήθηκε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά έδειξε να μη θέλει να μιλήσει για το θέμα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ζήτησε από τους δημοσιογράφους να τον ρωτήσουν για τένις και ανέφερε ότι θεωρεί κρίμα ότι η συζήτηση για το τουρνουά έχει μεταφερθεί σε εξωαγωνιστικά θέματα.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά

«Αισθάνομαι καλά με το χέρι και αυτό είναι ευχάριστο. Η αποθεραπεία μου είναι κοντά στο 100% και η προετοιμασία μου πάει καλά. Προπονήθηκα με καλούς παίκτες εδώ και ο καιρός είναι υπέροχος, κάτι που βοηθάει εν όψει Australian Open». 

Για τον Τζόκοβιτς: «Είμαι εδώ να μιλήσω για τένις, ας προχωρήσουμε παρακαλώ», είπε αρχικά, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θα πω ψέματα. Είναι σε όλα τα ειδησεογραφικά outlets. Έχει λάβει πολλή προσοχή, πολύ κόσμος μιλάει για το θέμα. Γι’ αυτό είμαι εδώ να μιλήσω για τένις. Είναι κρίμα που δεν έχουμε μιλήσει αρκετά για τένις τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Για το τένις γενικότερα: «Είναι στην ουσία ένας μαραθώνιος και πρέπει να κοιμάσαι καλά, να τρως καλά. Είναι σημαντικά αυτά τα πράγματα όταν προσεγγίζεις ένα σλαμ. Η τακτική μου είναι η ίδια. Πάντα βλέπω μακριά. Είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, διότι μπορεί να είσαι δύο σετ κάτω και τίποτα να μην έχει τελειώσει. Η αυτοπεποίθηση είναι εκεί και ανεβαίνει τη δεύτερη εβδομάδα. Τότε είναι που μπορείς να κάνεις αξιολόγηση και να προχωρήσεις»,

Για την εμπειρία του στο tour: «Νομίζω ότι είμαι σχετικά νέος στο tour. Μιλούσα πριν μερικούς μήνες με τον Φελιθιάνο Λόπεθ και εκείνος νόμιζε ότι είμαι στο tour 8-10 χρόνια. Μάλλον έχασε την αίσθηση του χρόνου, που είναι καλό γιατί αυτός είναι εδώ πολλά χρόνια. Είχα μερικά καλά χρόνια στο tour, αλλά είμαι ακόμα στην αρχή. Δεν είμαι εδώ όσο ο κύριος Ζβέρεφ που ξεκίνησε στα 12 (γέλια), αλλά πλησιάζω».

Για το Australian Open: «Οι πρώτοι γύροι είναι οι πιο δύσκολοι. Ό,τι και να ξεκινήσεις δεν ξέρεις τι μπορεί να περιμένεις. Όλοι έχουν προπονηθεί σχεδόν δύο μήνες πριν το Australian Open. Γυμνάστηκαν, άλλαξαν πράγματα. Οι περισσότεροι σκοπεύουν να αλλάξουν το παιχνίδι τους και είναι πολύ δύσκολο να παίξεις το καλύτερό σου τένις στους πρώτους γύρους».

Για τον πρώτο του αντίπαλο, Μίκαελ Ίμερ: «Προπονούμασταν μαζί πέρυσι στο Australian Open. Έχουμε παίξει πολλές φορές ως juniors και γνωριζόμαστε από την ηλικία των 10. Έχει σταθερό παιχνίδι, βάζει πολλές μπάλες μέσα, έχει καλή κίνηση και θα πρέπει να είμαι προσεκτικός, όπως πάντα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις