Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους αντιπάλους τους στο Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους αντιπάλους τους στο Australian Open
ΑΠΕ

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ετοιμάζονται να ριχτούν στη… μάχη στο Australian Open και πριν από λίγες ώρες έμαθαν τους αντιπάλους τους στον πρώτο γύρο του Grand Slam.

Απαιτητική πρεμιέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο φετινό Australian Open και… βατό εμπόδιο για την Μαρία Σάκκαρη, στον πρώτο γύρο του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.7) θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Ματέο Μπερετίνι (Νο.125). Οι δυό τους είχαν συναντηθεί και στον 1ο γύρο του 2019 με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί στα 4 sets.

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αυστραλών Τζόρνταν Τόμπσον και Αλεκσάνταρ Βούκιτς για τον 2ο γύρο, ενώ στον 3ο πιθανός αντίπαλος είναι ο Λορέντζο Μουζέτι.

Αν περσινός φιναλίστ μπορέσει να φτάσει στη φάση των “16”, τότε αναμένεται να βρει μπροστά του τον Αμερικανό Τέιλορ Φρίτζ, όπως έγινε και το 2022 στο απίστευτο ματς των 5 sets με τον Έλληνα τενίστα να βγαίνει νικητής.

Εάν φτάσει στα προημιτελικά, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει λογικά τον κάτοχο του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ αν κάνει την υπέρβαση απέναντι στον Νο1 του κόσμου θα βρει στα ημιτελικά -εάν δεν υπάρξει έκπληξη- τον Γιάνικ Σίνερ.

Σε ό,τι αφορά τη Μαρία Σάκκαρη (Νο.8) ο δρόμος είναι επίσης βατός στον πρώτο γύρο, αφού θα αντιμετωπίσει την Γιαπωνέζα, Νάο Κιμπίνο (Νο.92).

Η Σάκκαρη βρίσκεται στη μεριά του ταμπλό που βρίσκεται η κάτοχος του τίτλου Αρίνα Σαμπαλένκα. Σε περίπτωση που περάσει στον 2ο γύρο τότε θα βρει μπροστά της είτε την Κινέζα Ζουoξούν Μπάι, είτε την ανερχόμενη Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν.

Εάν συνεχίσει στον 3ο γύρο, είναι πολύ πιθανό να βρει μπροστά της την Βελγίδα Ελίζε Μέρτενς ή την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ, ενώ εάν φτάσει στην 2η εβδομάδα του τουρνουά και στους “16” πιθανές υποψήφιες είναι η Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια και Κάρολιν Βοζνιάκι.

Σε περίπτωση που μπορέσει να περάσει στα προημιτελικά, για πρώτη φορά στην καριέρα της, τότε η Μαρίας Σάκκαρη είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του περσινού US Open, Κόρι Γκοφ, ενώ στα ημιτελικά θα την περιμένει λογικά η κάτοχος του τίτλου Αρίνα Σαμπαλένκα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις