Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Λούκας Κλέιν 2-1: Οριακή νίκη μετά από εγκατάλειψη και 1-1 για την εθνική ομάδα στο Davis Cup

Στέφανος Τσιτσιπάς – Λούκας Κλέιν 2-1: Οριακή νίκη μετά από εγκατάλειψη και 1-1 για την εθνική ομάδα στο Davis Cup
ΦΩΤΟ intime

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέφυγε οριακά μία ήττα σοκ από τον Λούκας Κλέιν και πήρε με ανατροπή τη νίκη με 2-1 σετ [6-7(3), 7-6(5), 4-0 και εγκατάλειψη] στο Καλλιμάρμαρο για να κάνει το 1-1 για την εθνική μας ομάδα κόντρα στη Σλοβακία στο Davis Cup.

Παρότι ήταν το απόλυτο φαβορί κόντρα στον Κλέιν, Νο149 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Τσιτσιπάς (Νο5 στον κόσμο) εμφανίστηκε πολύ αγχωμένος μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους στο Παναθηναϊκό Στάδιο και επέτρεψε στον Σλοβάκο να βρεθεί λίγους πόντους μακριά από τη νίκη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε την ευκαιρία για μπρέικ και στα δύο σετ, αλλά έχασε όλα τα μπρέικ πόιντ και η αναμέτρηση οδηγήθηκε δύο φορές σε τάι μπρέικ. Εκεί ο Κλέιν πήρε άνετα το πρώτο σετ, αλλά ο Τσιτσιπάς “απάντησε” στο δεύτερο και έστειλε το ματς σε τρίτο σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το έργο του Έλληνα πρωταθλητή έγινε μάλιστα πιο εύκολο, αφού ο Σλοβάκος έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στη συνέχεια, με αποτέλεσμα τον… περίπατο του Τσιτσιπά για το 4-0 και την εγκατάλειψη του Κλέιν πριν το 2-1 στα σετ. Έστω κι έτσι όμως, η Εθνική μας ομάδα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Group I του Davis Cup και ισοφάρισε με τη σειρά της σε 1-1, στο τέλος της πρώτης ημέρας των αγώνων. Θα ακολουθήσουν αύριο (17/09) το διπλό με Πέτρο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη, καθώς και νέο μονό με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις