Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με στόχο την κατάκτηση του 10ου τίτλου του και να ξορκίσει την κατάρα του Τζόκοβιτς ο Έλληνας τενίστας

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με στόχο την κατάκτηση του 10ου τίτλου του και να ξορκίσει την κατάρα του Τζόκοβιτς ο Έλληνας τενίστας
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται στη μάχη τελικού της Αστάνα με αντίπαλο τον πανίσχυρο Νόβακ Τζόκοβιτς με φόντο την κατάκτηση του 10ου τίτλου του.

Την πρώτη του νίκη σε τελικό απέναντι στο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ψάξει το μεσημέρι της Κυριακής ο Στέφανος Τσιτσιπάς (09/10, 13.30) στα πλαίσια του του Astana Open.

Οι δυο τενίστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τέσσερις φορές σε τελικό (ο ένας σε Grand Slam), με τον Νόλε να έχει το απόλυτο.

Ακόμη έχουν συναντηθεί συνολικά δέκα φορές με τον Σέρβο να έχει 8 νίκες, με την τελευταία επικράτηση του Έλληνα πρωταθλητή να είναι στο τουρνουά της Σανγκάη το 2019.

Από εκεί και πέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να σπάσει και την κατάρα των τελικών ATP 500, με τον ”Στεφ” να μετράει 8 συμμετοχές σε  αυτό επίπεδο, έχοντας ισάριθμες ήττες.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωταθλητής με ενδεχόμενη κατάκτηση του τίτλου απέναντι στον πανίσχυρο Τζόκοβιτς, θα έχει κάνει κάτι απίστευτο αφού θα έχει κατακτήσει από έναν τίτλο σε όλες τις επιφάνειες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις