Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς 0-3: Ο Σέρβος λύγισε τον Έλληνα τενίστα και κατέκτησε το Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς 0-3: Ο Σέρβος λύγισε τον Έλληνα τενίστα και κατέκτησε το Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open, αλλά όπως και στον τελικό του Roland Garros δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σέρβο πρωταθλητή. Ο Νόλε σήκωσε την κούπα στη Μελβούρνη, επικρατώντας του Τσιτσιπά με 3-0 σετ (3-6, 6-7, 6-7) και πανηγύρισε τον 22ο Grand Slam τίτλο του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει αντίπαλο στο Australian Open και φρόντισε να το αποδείξει και στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πιο ώριμος από ποτέ, δοκίμασε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του θρυλικού Σέρβου τενίστα αλλά δεν τα κατάφερε.

Με εξαίρεση το πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς πάλεψε στα ίσια κόντρα στον Τζόκοβιτς, ωστόσο ο Σέρβος ήταν πιο ψύχραιμος στους καθοριστικούς πόντους του τάι μπρέικ και έφτασε στη νίκη και στον τίτλο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπιασε τον Ράφα Ναδάλ στους 22 Grand Slam τίτλους, ενώ επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, με τον Τσιτσιπά να παραμένει τρίτος και να βλέπει ακόμα μία ευκαιρία για ιστορική διάκριση να χάνεται.

Ο Σέρβος πρωταθλητής έκανε το 10/10 στους τελικούς του Australian Open, μετρώντας 28 σερί νίκες στη διοργάνωση, 41 σερί νίκες στην Αυστραλία και 10 σερί νίκες κόντρα στον Στέφανο Τσίτσιπά, από τον οποίο έχει ηττηθεί μόνο δύο φορές σε 13 αναμετρήσεις.

Ο αγώνας

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλησε να δείξει την ανωτερότητα του από τα πρώτα χτυπήματα του αγώνα. Κατάφερε να “σπάσει” το σερβίς του Τσιτσιπά πολύ νωρίς (στο δεύτερο σερβίς γκέιμ του), υπερασπίστηκε με χαρακτηριστική άνεση το δικό του σερβίς και έφτασε δια περιπάτου στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός. Κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, ενώ δεν μπόρεσε να απειλήσει το σερβίς του Τζόκοβιτς.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, η εμπειρία του Σέρβου, αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς με δύο διαδοχικούς πόντους, προηγήθηκε με 4-1. Ομως ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και με break, αλλά και διαδοχικούς πόντους, μείωσε σε 4-3 και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Τζόκοβιτς, είχε και πάλι… απάντηση, με αποτέλεσμα να πάρει ξανά προβάδισμα (5-4) και να φθάσει στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 7-4, μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά. 

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μπρέικ, αλλά ο Τζόκοβιτς του το πήρε πίσω στο επόμενο γκέιμ. Στη συνέχεια, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και τα πάντα κρίθηκαν και πάλι στο τάι μπρέικ.

Ο Σέρβος, ο οποίος πριν τον αγώνα έκανε λόγο ακόμη και για πέντε σετ, είχε φθάσει τόσο κοντά στην νίκη, που δεν… γινόταν να χάσει την ευκαιρία. Προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 κι έκλεισε το σετ και το ματς με 7-5, μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις