Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντανιίλ Μεντβέντεφ: Τον διέλυσε και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros ο Έλληνας πρωταθλητής

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντανιίλ Μεντβέντεφ: Τον διέλυσε και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros ο Έλληνας πρωταθλητής

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει αντίπαλο στο χώμα και πηγαίνει φουλ για τον τελικό του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ισοπέδωσε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ζβέρεφ.

Ο Στέφανος έπιασε σε ακόμα ένα παιχνίδι εκπληκτική απόδοση και δεν άφησε τον 25χρονο Ρώσο, No. 2 στον κόσμο, να πάρει ούτε σετ, καθαρίζοντας το παιχνίδι σε μόλις 2 ώρες και 19 λεπτά.

Αυτή είναι η δεύτερη σερί χρονιά που περνάει στα ημιτελικά του Roland Garros και δικαιούται να ονειρεύεται τελικό, καθώς αυτή τη φορά δεν θα συναντήσει τον θρυλικό Τζόκοβιτς, αλλά τον φορμαρισμένο Ζβέρεφ, ο οποίος είναι στα μέτρα του.

Ο αγώνας:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο σετ, δείχνοντας από νωρίς στον Μεντβέντεφ ποιος θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Ο Έλληνας τενίστας “ζωγράφιζε” στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να κάνει νωρίς “μπρέικ” και να υπερασπιστεί με χαρακτηριστική άνεση το σερβίς του, κάνοντας το 1-0 με 6-3 στα γκέιμ.

Tο δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο, ο οποίος και πάλι έκανε νωρίς το “μπρέικ” και προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο ο Ρώσος τενίστας είχε αντίδραση αυτή τη φορά, έκανε κι αυτός “μπρέικ” (3-3), με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος ήταν καταιγιστικός και με άνεση έκανε το 7-6 και πήρε και το δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ ήταν με διαφορά το πιο δύσκολο, με τον Μεντβέντεφ να κάνει πρώτος “μπρέικ” και να προηγείται με 2-4. Ωστόσο, ο απίθανος Στέφανος είχε και πάλι την απάντηση, ανέβασε στροφές και διέλυσε τον Ρώσο, κάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες το 5-4. Ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 5-5, ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-5 στο σερβίς του και διεκδίκησε το ματς στο σερβίς του Ρώσου.

Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε αρχικά με 40-0, ωστόσο ο Στέφανος επέστρεψε και κατάφερε να κάνει με τρομερό τρόπο το “μπρέικ”, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις