Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Τέιλορ Φριτζ και ο δρόμος προς μια νέα επιτυχία στο Monte Carlo Masters

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Τέιλορ Φριτζ και ο δρόμος προς μια νέα επιτυχία στο Monte Carlo Masters
Reuters

Με το μεγάλο “εμπόδιο” του Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει βγει από το… κάδρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Τέιλορ Φριτζ για να προκριθεί στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters και να συνεχίσει να διεκδικεί τον τρίτο του σερί τίτλο στο Πριγκιπάτο.

Ο Στέφανος Τσιστιπάς (νο 2 στον παγκόσμια κατάταξη) αντιμετωπίζει την Μεγάλη Παρασκευή (14.04) τον Τέιλορ Φριτζ (νο 10) στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters, με το πρώτο σερβίς να αναμένεται να γίνει μετά τις 14:00.

Φριτζ και Τσιτσιπάς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τρεις φορές μέχρι τώρα σταν κορτ, με τον 24χρονος Έλληνα να μετρά το απόλυτο απέναντι στον Αμερικανό. Αρχικά μέσα στο 2019 τον νίκησε δύο φορές, σε Laver Cup και Παρίσι, ενώ το 2022 με 3-2 σετ στο Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε, στο πλαίσιο της φάσης των «16», του Χιλιανού Νικολάς Τζάρι με 6-3, 6-4. Ο Φριτζ έφτασε σε αυτή τη φάση, επικρατώντας με 2-1 σετ του Τσέχου Γίρι Λεχέτσκα (4-6, 6-4, 6-1).

Ο αποκλεισμός του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον Λορέντζο Μουζέτι έφερε νέα δεδομένα στο Monte Carlo Masters. Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς προκριθεί στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Ρούμπλεβ και τον Στρουφ. Εάν ο Έλληνας τενίστας καταφέρει να περάσει στον τελικό, δεν αποκλείεται να βρει μπροστά του τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Σίνερ (Νο 8) – Μουσέτι (Νο21)

Μεντβέντεβ (Νο5) – Ρούνε (No 9)

Ρούμπλεβ (Νο6) – Στρουφ (Νο 100)

Φριτζ (Νο10) – Τσιτσιπάς (Νο3)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις