Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Οι μπάλες φταίνε για τον τραυματισμό μου – Έπαιξα αναγκαστικά στο Indian Wells»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Οι μπάλες φταίνε για τον τραυματισμό μου – Έπαιξα αναγκαστικά στο Indian Wells»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Μαϊάμι Όπεν και στις δηλώσεις του στο περιθώριο του τουρνουά, δεν απέφυγε να ρίξει… βολές στην ATP.

Μετά τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς διαμαρτυρήθηκε για την αλλαγή στις μπάλες των αγώνων και μάλιστα υποστήριξε ότι αυτός ήταν ο λόγος του τραυματισμού του στον ώμο. Παράλληλα τόνισε ότι αγωνίστηκε αναγκαστικά στο Indian Wells, εξαιτίας των κανονισμών της ATP.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο θέμα φέτος ήταν η αλλαγή στις μπάλες και αυτό ήταν ένα ζήτημα που έχει συζητηθεί μεταξύ των παικτών.

Οι μπάλες πρέπει να παραμένουν ίδιες στα περισσότερα τουρνουά και ειδικά στις σκληρές επιφάνειες. Αυτό ωφελεί όλους μας και προστατεύει τους παίκτες από τραυματισμούς. Έχω λάβει σχόλια από άλλους παίκτες για τις μπάλες στην αρχή της χρονιάς και για το ότι είχαν σημαντική επίδραση στους ώμους, τους καρπούς, στο χέρι γενικά. Πιστεύω ότι από εκεί προέρχεται και ο τραυματισμός μου».

Για το Indian Wells και την ήττα από τον Τζορνταν Τόμπσον: «Ελπίζω να παίξω (στο Μαϊάμι) χωρίς πόνο και να μπορέσω να μπω στο γήπεδο και να δείξω κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα στο Indian Wells. Ήταν ένα τουρνουά όπου υπέφερα πολύ, δεν ήταν εύκολο να είμαι στο γήπεδο και κατά κάποιον τρόπο αναγκάστηκα να το κάνω. Στην πραγματικότητα, δεν ήθελα να το κάνω. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες ATP που σε αναγκάζουν να παίξεις αυτά τα μεγάλα events και δεν είμαι παίκτης που του αρέσει να αποσύρεται ή να τα παρατάει μετά από μερικά γκέιμ. Ελπίζω να μπορέσω να μπω στο γήπεδο εδώ και να απολαύσω λίγο περισσότερο, να διασκεδάσω λίγο και να μην σκέφτομαι πολύ το χέρι μου. Ευτυχώς τώρα νιώθω καλύτερα.

Όταν παίζεις με ένα τραυματισμένο χέρι, δεν περνάς πολύ καλά. Απλώς προσπαθείς να επιβιώσεις και να προχωρήσεις, τίποτα άλλο. Εστιάζεις υπερβολικά σε εσωτερικά πράγματα και όχι στα εξωτερικά. Η υγεία μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα  και όταν αισθάνομαι υγιής, όλα είναι στη θέση τους και όλα λειτουργούν σωστά. Είμαι δημιουργικός στο γήπεδο, το παιχνίδι μου ποικίλλει και νιώθω ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Αυτός είναι ο στόχος μου για αυτό το τουρνουά, να παίξω χωρίς πόνο και να δω πώς ανταποκρίνεται το χέρι μου. Αυτά τα γήπεδα είναι λίγο πιο γρήγορα από το Indian Wells, η μπάλα αναπηδά λίγο ψηλότερα εκεί και είναι πιο ζωηρή. Αυτοί είναι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ως παίκτες. Εδώ έχει περισσότερη υγρασία και η μπάλα αναπηδά λίγο πιο χαμηλά, μου αρέσουν και τα δύο, απλά πρέπει να εγκλιματιστείς».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις