Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ραντεβού με την ιστορία κόντρα στον Μεντβέντεφ για το Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ραντεβού με την ιστορία κόντρα στον Μεντβέντεφ για το  Australian Open
ΦΩΤΟ Reuters

Το εισιτήριο σε έναν ακόμα τελικό Grand Slam διεκδικεί αύριο (28/1, 10:30, LIVE από το Newsit.gr, Eurosport 1) στη Red Laver Arena ο Στέφανος Τσιτσιπάς που θα αντιμετωπίσει το Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τίθεται ξανά αντιμέτωπος με το μεγάλο του αντίπαλο Ντανίλ Μεντβέντεβ, στον ημιτελικό του Australian Open και θέλει να προκριθεί στον δεύτερο τελικό Grand Slam της καριέρας του μετά από εκείνον στο Roland Garros πέρυσι, όταν και ηττήθηκε με ανατροπή (3-2) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που απουσιάζει σε αυτό το τουρνουά. Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί 8 φορές στο παρελθόν με πιο πρόσφατη τον προημιτελικό στο Roland Garros 2021 όπου ο Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 3-0.

Η προϊστορία ανάμεσα στον Έλληνα και στον Ρώσο είναι σαφώς υπέρ του δεύτερου, καθώς στις 8 φορές που έχουν συναντηθεί στο παρελθόν ο Μεντβέντεφ μετρά 6 νίκες. Η μία από τις δύο νίκες του Τσιτσιπά και πιο πρόσφατη ήταν η επικράτησή του με 3-0 στον προημιτελικό του περυσινού major του Παρισιού, όπου ο 23χρονος τενίστας ηττήθηκε στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ.

Στην φάση των «8» του Australian Open, ο Τσιτσιπάς μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε 3-0 του Ιταλού, Γιάνικ Σίνερ, ενώ από την πλευρά του ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε μία τρομερή ανατροπή απέναντι στον Φίλιφ Οζέρ-Αλιασίμ για να φτάσει στον ημιτελικό, σε αγώνα που διήρκησε σχεδόν 5 ώρες!

Η «αυλαία» του προγράμματος της ημιτελικής σειράς θ΄ ανοίξει με το σπουδαίο ματς ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ και στον Ματέο Μπερετίνι. Στην Rod Laver Arena ο Ισπανός τενίστας θα επιδιώξει να προκριθεί στον τελικό απέναντι στον Ιταλό, που είναι ικανός για όλα και σαφώς έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση.

Ο αγώνας δεν θα ξεκινήσει πριν τις 05:30 (ώρα Ελλάδας), με τον Ναδάλ να απέχει δύο βήματα από τον 21ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του, κάτι που εάν καταφέρει θα γίνει ο πρώτος των πρώτων, καθώς οι Φέντερερ και Τζόκοβιτς έχουν από 20 τίτλους και σεν αγωνίζονται στην Μελβούρνη.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις