Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το «τείχος» του Ντανίλ Μεντβέντεφ μπροστά του πριν τον τελικό του Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το «τείχος» του Ντανίλ Μεντβέντεφ μπροστά του πριν τον τελικό του Australian Open
ΑΠΕ

Η ένατη «μάχη» του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ θα κρίνει την πρόκριση του Έλληνα πρωταθλητή στον τελικό του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει την ευκαιρία την Παρασκευή (28/01) να πάρει ρεβάνς από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για την ήττα του στον περσινό ημιτελικό του Australian Open, αντιμετωπίζοντας τον Ρώσο τενίστα και πάλι στους «4» του πρώτου Major τουρνουά της σεζόν.

Το Νο 1 του ταμπλό (μετά την απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς) βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο στον προημιτελικό απέναντι στον Καναδό Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ, αλλά με μία εντυπωσιακή ανατροπή επικράτησε με 6-7 (4), 3-6, 7-6 (2), 7-5, 6-4 και πέρασε στα ημιτελικά.

Το Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη θα τεθεί αντιμέτωπος κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, έχοντας αυτή τη φορά στην τροπαιοθήκη του ένα τίτλο Grand Slam, το US Open του 2021.

 

Συνολικά, το σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι 6-2 υπέρ του Μεντβέντεφ, με τον Έλληνα πρωταθλητή πάντως να αναδεικνύεται νικητής στην τελευταία ως τώρα συνάντησή τους, στα προημιτελικά του περσινού Roland Garros, όπου επιβλήθηκε με 6-3, 7-6, 7-5.

 

Όμως, στον περσινό ημιτελικό της Μελβούρνης, ο Ντανίλ Μετβέντεφ είχε επικρατήσει σχετικά εύκολα σε τρία σετ (6-4, 6-2, 7-5).

 

Η πρώτη τους συνάντηση είχε… καυγά και βρισίδι

Πέρα από το γόητρο της συμμετοχής του τελικού και το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο, η «μονομαχία» Τσιτσιπά – Μεντβέντεφ «κρύβει» μια επεισοδιακή… ανάμνηση.

Η κόντρα τους ξεκίνησε το 2018 (η πρώτη τους συνάντηση) όταν στο τουρνουά του Μαϊάμι, ο Τσιτσιπάς φέρεται να είχε μια άσχημη συμπεριφορά προς τον Ρώσο αντίπαλό του, που στιγμές νωρίτερα τον είχε κερδίσει.

Ο Έλληνας πρωταθλητής φαίνεται πως γύρισε και είπε κάτι, με τον Μεντβέντεφ να υποστηρίζει πως τον έβρισε στα Ρωσικά. «Καλύτερα να βγάλεις τον σκασμό» του απάντησε ο Μεντβέντεφ και μπροστά στον έκπληκτο διαιτητή άρχισε μία έντονη λογομαχία, με τον Ρώσο να επιτίθεται στον αντίπαλο του.

«Καλύτερα να σκάσεις. Στέφανε, θέλεις να με κοιτάξεις και να μιλήσεις; Πας στην τουαλέτα για πέντε λεπτά, μετά χτυπάς net και δεν ζητάς συγγνώμη και νομίζεις ότι είσαι καλό παιδί; Κοίταξέ με, κοίταξέ με!» ανέφερε.

Ο διαιτητής προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος συνέχισε: «Αυτός το άρχισε. Αυτός το άρχισε. Είπε σκ@@@ρώσε, νομίζεις ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Δεν ξέρει πώς να τσακώνεται. Είναι ένα μικρό παιδί που δεν ξέρει να τσακώνεται. Αν δεν λέει τίποτα, δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Αλλά όταν λέει κάτι και θέλει να τσακωθούμε, πρέπει να το κάνει. Και αυτός ούτε που με κοιτάει». Ο Τσιτσιπάς πάντως δεν έριξε άλλο… λάδι στη φωτιά και αποχώρησε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις