Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στη λίστα της ΑΕΚ ο Αλέις Γκαρθία (vid)

Στη λίστα της ΑΕΚ ο Αλέις Γκαρθία (vid)

Ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ βρίσκεται ο Αλέις Γκαρθία για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας του Καρέρα.

Μετά την περιθωριοποίηση του Κώστα Γαλανόπουλου και την ενδεχόμενη αποχώρηση του Πέτρου Μάνταλου για την Αλ Νασρ, η ΑΕΚ άλλαξε τα πλάνα της και κινείται για παίκτη που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.

Σε περίοπτη θέση στη λίστα του Ίλια Ίβιτς βρίσκεται το όνομα του Αλέις Γκαρθία. Ο 23χρονος Ισπανός έχει προταθεί στην Ένωση, καθώς είναι ελεύθερος, μιας και το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώθηκε.

Ο Γκαρθία γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1997 σε ένα μικρό χωριό της Καταλονίας κοντά στην Ταραγόνα και ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ, με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν τον Μάιο του 2015 σε ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, λίγες εβδομάδες πριν ενηλικιωθεί.

Το καλοκαίρι του 2016 τον πήρε στη Μάντσεστερ Σίτι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι που, είχε ακούσει τα καλύτερα χάρη στις διασυνδέσεις του στη Βιγιαρεάλ, καθώς ήταν προπονητής της από το 2004 έως το 2009. Ωστόσο, ήταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα που του έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στην Premiership, με τέσσερις συμμετοχές τη σεζόν 2016/17, την τελευταία μάλιστα ως βασικός σε ματς με τη Μίντλεσμπρο.

Τις δύο επόμενες περιόδους (2017/18 και 2018/19) παραχωρήθηκε δανεικός στην Τζιρόνα, που μόλις είχε ανεβεί για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην La Liga. Στην Καταλονία ο Άλεξ Γκαρθία πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, «έγραψε» 50 συμμετοχές στην Πριμέρα (3 γκολ και 4 ασίστ) και ήταν ένας από τους ηγέτες της Τζιρόνα, που όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο βραχύσωμος (1,73μ) μέσος με το φοβερό δεξί πόδι και την μεγάλη ικανότητα στις εκτελέσεις φάουλ δεν την ακολούθησε.

Πήγε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στο Βέλγιο, όπου είχε επίσης μια πολύ παραγωγική σεζόν με 23 συμμετοχές, 5 γκολ, 3 ασίστ με τη φανέλα της Μουσκρόν. Ο κορονοϊός είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της σεζόν στο μέσο Μαρτίου. Έκτοτε ο Γκαρθία δεν αγωνίστηκε ξανά, αφού δεν χωρούσε στα πλάνα του Γκουαρντιόλα στη Σίτι και παράλληλα δεν ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με προοπτική να πάει ξανά κάπου ως δανεικός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις