Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στο Europa League κουμάντο κάνει η Σεβίλλη! “Λύγισε” την Ίντερ και σήκωσε την κούπα (vids)

Στο Europa League κουμάντο κάνει η Σεβίλλη! “Λύγισε” την Ίντερ και σήκωσε την κούπα (vids)

Η Σεβίλλη παραμένει η απόλυτη κυρίαρχος του Europa League. Η ομάδα της Ανδαλουσίας έκανε το 4/4 σε τελικούς της διοργάνωσης, πανηγυρίζοντας αυτή την φορά την κατάκτηση του τροπαίου επί γερμανικού εδάφους (Κολονία), μετά το 3-2 επί της Ίντερ, σε έναν από τους καλύτερους τελικούς που έχουν γίνει στα χρονικά της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το συγκρότημα του Ζουλέν Λοπετέγκι κατέκτησε πέρα για πέρα δίκαια το 6ο της ευρωπαϊκό τρόπαιο (δύο όταν ονομαζόταν Κύπελλο UEFA, το 2006 και 2007 και 4ο ως Europa League το 2014, 2015, 2016 και 2020), παρότι βρέθηκε με το “καλημέρα” πίσω στο σκορ.

Μοιραίος για την Ίντερ ο Λουκάκου, ο οποίος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-3 κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-2 της Σεβίλλη.

Ο αγώνας

Απίστευτο σε εξέλιξη ήταν το πρώτο ημίχρονο του τελικού του Europa League, με τη Σεβίλλη και την Ίντερ να δίνουν μία φοβερή παράσταση και να πετυχαίνουν τέσσερα γκολ.

Η Ίντερ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ από τα… αποδυτήρια, μιας και μόλις στο 5′ οι Ιταλοί άνοιξαν στο σκορ. Ο Λουκάκου έφυγε σαν… σφαίρα στην αντεπίθεση και πέρασε σαν σταματημένο τον Ντιέγκο Κάρλος, ο οποίος τον ανέτρεψε στην περιοχή.

Ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι, με τον Βέλγο επιθετικό να κάνει το 1-0 από την άσπρη βούλα και να πετυχαίνει το 7ο γκολ σε 6 παιχνίδια στο Europa League και 34ο φετινό σε όλες τις διοργανώσεις.

Το γκολ του Λουκάκου

Η απάντηση της Σεβίλλη ήταν άμεση. Στο 12′ ο Χεσούς Νάβας έκανε εξαιρετική σέντρα, με τον Ντε Γιονγκ να πετάγεται στην καρδιά της περιοχής της Ίντερ και με κεφαλιά ψαράκι να νικάει τον Χαντάνοβιτς για το 1-1.

Η απάντηση της Σεβίλλη

Στο 17′ οι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ντιέγκο Κάρλος στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, βγάζοντας κίτρινη κάρτα στον έξαλλο προπονητή της Ίντερ, Αντόντιο Κόντε.

Η επίμαχη φάση

Στο 33′ η Σεβίλλη κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή. Εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα, υπέροχη ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Ντε Γιονγκ πάνω από τον Γκαλιαρντίνι και η μπάλα στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς για το 2-1. Ο Ολλανδός βρήκε και πάλι δίχτυα με το κεφάλι, φέρνοντας τούμπα το παιχνίδι.

Η γκολάρα του Ντε Γιονγκ

Ωστόσο, η Ίντερ κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τρία λεπτά μετά το γκολ της Σεβίλλη, οι Ιταλοί βρήκαν δίχτυα με τον Γκοντίν να κάνει το 2-2 με δυνατή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπρόζοβιτς.

Το γκολ του Γκοντίν

Η Σεβίλλη είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-2 στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Οκάμπος.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε, φυσικά, το ίδιο εντυπωσιακά με το πρώτο, με τις δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές.

Στο 52′, ο Γκαλιαρντίνι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και προσπάθησε να κάνει το 2-3, αλλά ο Ντίεγκο Κάρλος έκανε σωτήριο τάκλιν, ενώ στο 57′ ο Ρεγκιλόν πέρασε σαν σταματημένο τον Γκοντίν, εξαπέλυσε έναν “κεραυνό”, αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Χαντάνοβιτς.

Στο 65′ η Ίντερ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-3, με τον Μπόνο να νικάει τον Λουκάκου σε τετ-α-τετ.

Ο Βέλγος δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Σεβίλλη, αλλά “κατάφερε” να το κάνει στο τέρμα της ομάδας του! Στο 75′ ο Ντιέγκο Κάρλος έκανε το ψαλίδι μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Λουκάκου και πήγε στα δίχτυα της Ίντερ, η οποία πήρε και πάλι το προβάδισμα με 3-2.

Το νικητήριο γκολ της Σεβίλλη

Στο 82′ η Ίντερ έφτασε μία “ανάσα” από την ισοφάριση, αλλά ο Γκουντέ έδιωξε πάνω στη γραμμή την προβολή του Σάντσες.

Στο 90′, ο Μπόνο κατάφερε να νικήσει και τον Καντρέβα από κοντά, με τη Σεβίλλη να αμύνεται μαζικά στα τελευταία εναπομείναντα λεπτά και να αφήνει μακριά από την εστία της τους Ιταλούς, σηκώνοντας το έκτο Europa League!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΕΒΙΛΛΗ (Ζουλέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος (85΄ Γκούντελι), Ρεγκιλόν, Μπανέγκα, Φερνάντο, Τζόρνταν, Σούσο (77΄ Βάσκες), Οκάμπος, Ντε Γιονγκ (85΄ Εν Νεσιρί)

ΙΝΤΕΡ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γοδίν (90΄ Καντρέβα), Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντ΄ Αμπρόζιο (78΄ Μόουζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι (78΄ Έρικσεν), Γιάνγκ, Λουκάκου, Μαρτίνες (78΄ Σάντσες)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις