Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Στο… κατόπι του Ολυμπιακού! Ο Παναθηναϊκός “ξεπέρασε” δύσκολα τον ΠΑΣ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αγχωτική νίκη για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία σε ένα πρόγραμμα… βουνό -έως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αρχής γενομένης το ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ

Δειτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το απόλυτο στην έδρα του διατήρησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η «αυλαία» της 7ης ημέρας στην Super League, επέστρεψαν στο -3 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ έφτασαν και τις τέσσερις εντός έδρας νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο εφετινό πρωτάθλημα.

 

Εξαιρετική συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα για τον ΠΑΣ, που κυκλοφόρησε την μπάλα με ηρεμία, ενώ το σωστό του αμυντικό στήσιμο δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να τον απειλήσει. Οι γηπεδούχοι ήταν προβλέψιμοι και προβληματικοί στην ανάπτυξη τους, ενώ στο χώρο του κέντρου δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στον Τσάβες. Έτσι, φυσιολογικά η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε την ομάδα του Πετράκη, με τον στιλ να διώχνει με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Μιχαήλ (12′).

 

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε γρήγορο τέμπο και κόντρα στη ροή του αγώνα, το τριφύλλι” άνοιξε το σκορ. Στην πρώτη αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων (17′), ο Καρέλης -με διπλή προσπάθεια- κατάφερε να νικήσει τον Βελλίδη για το 1-0 (φέρει ευθύνη ο πορτιέρο του ΠΑΣ). Οι παίκτες του Πετράκη έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 στο 27′, με τον Ίλιτς να πλασάρει άουτ σε τετ-α-τετ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αμπεντ γλίστρησε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και δεν κατάφερε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, χωρίς όμως να βρουν δίχτυα.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον κόσμο της ομάδας να… απασχολεί τον διαιτητή, αφού για αρκετά λεπτά ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που ανάγκασε τον Λαμπρόπουλο να διακόψει για πολύ λίγο το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην επανάληψη και μετά την καλή διπλή στιγμή με τα σουτ των Πέτριτς και Ατζαγκούν (56′) έφτασε στο 2-0 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κροάτη επιθετικού (60′).

Στο 70′ όμως ο Μπέριος -που είχε κάνει νωρίτερα το πέναλτι- κέρδισε αυτή τη φορά ένα για τον ΠΑΣ και ο Τσάβες έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, μειώνοντας σε 2-1. Ο Πετράκης πέρασε στον αγώνα τους Μανιάκαι Φερφελή για να πάρει το βαθμό, ενώ ο Αναστασίου έβαλε τον Κουτρουμπή. Το παιχνίδι “άναψε” μέχρι τη λήξη του, υπήρχαν αρκετές δυνατές μονομαχίες, ο Στιλ έδιωξε δύσκολα την εκτέλεση φάουλ του Τσάβες στο 87′, αλλά ο Αμπέντ ήρθε στις καθυστερήσεις για να… γράψει το τελικό 3-1.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Λάγος (66′ Λαγός), Ζέκα, Αμπέντ, Πέτριτς, Καρέλης (58′ Μπεργκ), Ατζαγκούν (77′ Κουτρουμπής).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Βελλίδης, Στρούνα, Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ναδάλες (67′ Καρανίκας), Ακόστα, Τσάβες, Ίλιτς (79′ Φερφελής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε