Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Στο Μουντιάλ 2022 η Αυστραλία

Στο Μουντιάλ 2022 η Αυστραλία

Την πρόκριση της στο Μουντιάλ 2022 πανηγύρισε η Αυστραλία, αφήνοντας εκτός το Περού μέσω αγώνα μπαράζ.

Για πέμπτη σερί φορά και έκτη συνολικά στην ιστορία τους, τα “καγκουρό” έκλεισαν θέση στο Μουντιάλ 2022 και μπαίνουν αυτόματα στον 4ο όμιλομε Γαλλία, Δανία και Τυνησία.

Ο αγώνας της Αυστραλίας με το Περού δεν έβγαλε νικητή στην κανονική διάρκεια του, αλλά ούτε στην παράταση, με την πρόκριση στο Μουντιάλ να κρίνεται στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Αυστραλούς αφού ο Μπόιλ αστόχησε στο πρώτο. Ακολούθησαν σερί εύστοχες εκτελέσεις από τις δύο ομάδες, με τον Αντβίνκουλα να χάνει το τρίτο κατά σειρά για το Περού και το σκορ να μένει στο 2-2. Ακολούθησαν από δύο σερί εύστοχα πέναλτι για κάθε ομάδα.

Ο Μάμπιλ σκόραρε το έκτο για το 5-4 υπέρ της Αυστραλίας, με τον Βαλέρα να αστοχεί στο τελευταίο και να στερεί από το Περού την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν (120′ Ρέντμεϊν), Μπέχιχ (120′ Γκούντγουιν), Ρόουλς, Ράιτ, Άτκινσον (90′ Κάρατσιτς), Μούι, Λέκι (87′ ΜακΛάρεν), Ιρβάιν, Χρούστιτς, Μπόιλ, Ντιούκ (69′ Μαμπίλι)

ΠΕΡΟΥ: Γκαλίζ, Αντβινκούτα, Ζαμπράνο, Κάλενς, Τράουκο, Τάπια, Καρίγιο (65′ Φλόρες), Πένια (80′ Ακίνιο), Γκονζάλες, Κουέβα (116′ Βαλέρα), Λαμπάντουλα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις