Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στο Τόκιο οι Γερμανοί, νοκ άουτ οι Βραζιλιάνοι

Στο Τόκιο οι Γερμανοί, νοκ άουτ οι Βραζιλιάνοι
ΦΩΤΟ Reuters

Παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα είναι η εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας, αφού νίκησε 75-64 την Βραζιλία στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά στο Σπλιτ και «σφράγισε» το ολυμπιακό εισιτήριο.

Η Γερμανία επιστρέφει σε Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών μετά από 13 χρόνια, καθώς νίκησε 75-64 τη Βραζιλία στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά που διεξήχθη στο Σπλιτ της Κροατίας. Για τους νικητές πρωταγωνιστής ήταν ο Μο Βάγκενρ που πέτυχε 28 πόντους, ενώ ξεχώρισε και ο Βόιτμαν που πέτυχε 8 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ. Από την άλλη, μόνο οι Βαρεζάο (14π.) και Γκαρσία (10π.) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, 

Έτσι, η «νασιοναλμάνσαφτ» θα δώσει εκ νέου το «παρών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την τελευταία συμμετοχή της, το 2008, όταν είχε καταταγεί τρίτη στο προολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βραζιλία ήταν η μοναδική μη ευρωπαϊκή ομάδα που έφτασε στον τελικό και στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά, τα οποία διεξήχθησαν το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο οι παίκτες του Χένρικ Ρεντλ της… έκοψαν το δρόμο για το Τόκιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις