Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στους «16» του Champions League Λιλ και Σάλτσμπουργκ – Υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού η Σεβίλλη

Στους «16» του Champions League Λιλ και Σάλτσμπουργκ – Υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού η Σεβίλλη

Ο έβδομος όμιλος του Champions League ήταν ο πιο συναρπαστικός, με τα τρία εισιτήρια να κρίνονται στην τελευταία αγωνιστική. Στους “16” προκρίθηκαν Λιλ και Σάλτσμπουργκ, στο Europa League και στον δρόμο του Ολυμπιακού θα βρεθεί η Σεβίλλη, ενώ η Βόλφσμπουργκ τερμάτισε τέταρτη κι ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιλ, πέρασε επιβλητικά από τη Γερμανία, επικρατώντας της Βόλφσμπουργκ με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για τους “16” του Champions League ως πρώτη του ομίλου. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 3-0 χάρη σε γκολ των Γιλμάζ (11′), Ντέιβιντ (72′) και Γκόμες (78′), με τους Γερμανούς να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής στο 89′ με τον Στέφεν.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που έκρινε το δεύτερο εισιτήριο του Champions League, η Σάλτσμπουργκ έκανε την έκπληξη, επικράτησε της Σεβίλλης με 1-0 και την έστειλε στο Europa League, όπου θα είναι υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Οι Αυστριακοί επικράτησαν εντός έδρας των Ισπανών με 1-0, χάρη σε γκολ του Οκαφόρ στο 50′ και πανηγύρισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στους “16” του Champions League. Να σημειωθεί ότι η Σεβίλλη αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 64′, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Χορδάν.

Η τελική βαθμολογία του έβδομου ομίλου:

1. Λιλ 11
2. Σάλτσμπουργκ 10
3. Σεβίλλη 6
4. Βόλφσμπουργκ 5

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις