Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στους “16” του Western & Southern Open η εξαιρετική Μαρία Σάκκαρη

Στους “16” του Western & Southern Open η εξαιρετική Μαρία Σάκκαρη

Την πρόκριση της στη φάση των “16” του Western & Southern Open πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ της Γιούλια Πουτίντσεβα.

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της 25χρονης Καζάκας (Νο.33) με 6-4, 7-6(9) σε 1 ώρα και 44 λεπτά και βλέπει μακριά στη Νέα Υόρκη, ούσα σε εξαιρετική κατάσταση. Επόμενη αντίπαλος της θα είναι η σπουδαία Σερένα Γουίλιαμς, η οποία δυσκολεύτηκε (2-1) να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρας.

Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε ένα μπρέικ για να κατακτήσει το πρώτο σετ. Έσπασε το σερβίς της Πουτίντσεβα με το σκορ στο 4-4 κι έκανε το 1-0 (6-4), μιας κι υπερασπίστηκε ιδανικά το σερβίς της.

Τα πράγματα, όμως, δυσκόλεψαν στο δεύτερο σετ. Μπορεί η Σάκκαρη να έκανε νωρίς μπρέικ και να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο η Πουτίντσεβα απάντησε κι αυτή με “μπρέικ”, φέρνοντας το δεύτερο σετ στα ίσια (3-3).
Μετά τα μπρέικ, οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους, με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ.

Με αβίαστο λάθος της Σάκκαρη, η Πουτίντσεβα έφτασε σε σετ πόιντ (6-7) αλλά η Ελληνίδα τενίστρια αντέδρασε κι έκανε το 7-7. 

Με άσο, η Σάκκαρη “έσβησε” και το 2ο σετ πόιντ (8-8) ενώ είχε και δεύτερο ματς πόιντ, αλλά έστειλε άουτ το μπαλάκι (9-9). 

Με το σκορ στο 10-9, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν άφησε ανεκμετάλλευτο άλλο ματς πόιντ και με άσο τελείωσε το παιχνίδι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις