Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου 1-2: Η συγκατοίκηση στην κορυφή διατηρήθηκε παρά το γκολ του Περέιρα

Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου 1-2: Η συγκατοίκηση στην κορυφή διατηρήθηκε παρά το γκολ του Περέιρα
reuters

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε μια «επαγγελματική» νίκη στην έδρα της Στουτγκάρδης του Ντίνου Μαυροπάνου (2-1) και κρατήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Bundeslliga παρέα με την Ντόρτμουντ. Γκολ ο πρώην επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Περέιρα, κόντρα στους Βαυαρούς.

Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ματάις ντε Λιχτ, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε νικηφόρα (2-1) από τη «Μερτσέντες Μπενζ Αρίνα», κερδίζοντας τη Στουτγκάρδη, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Ηταν η δεύτερη σερί νίκη και τέταρτη στα πέντε τελευταία ματς για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, η οποία συγκατοικεί και πάλι στην κορυφή παρέα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αμφότερες είναι στο +5 από την Ουνιόν Βερολίνου που λίγες ώρες νωρίτερα «πετούσε» δύο βαθμούς, στη «λευκή» ισοπαλία με την Κολωνία.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, με το δυνατό σουτ του Ματάις ντε Λιχτ να αιφνιδιάζει τον Φαμπιάν Μπρέντλοου και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Νωρίτερα, πάντως, ο τερματοφύλακας της Στουτγκάρδης είχε κάνει εξαιρετική επέμβαση σε δυνατή κεφαλιά του Τόμας Μίλερ ενώ ο σκόρερ, ο Ντε Λιχτ, είχε διώξει την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή, σε κεφαλιά του Κώστα Μαυροπάνου.

Από τη στιγμή που ο Έρικ-Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ έκανε το 0-2 λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, τα πάντα… τελείωσαν για την ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία.

Η Στουτγκάρδη γνώρισε την τέταρτη ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, παρά τη μείωση του σκορ με υπέροχη κεφαλιά του πρώην άσου των ΠΑΣ Γιάννινα , Χουάν Χοσέ Περέα, λίγο πριν το φινάλε.

Αποτελέσματα και σκόρερ

Ντόρτμουντ-Λειψία 2-1

(21΄ πέν. Ρόις, 39΄ Τσαν – 74΄ Φόρσμπεργκ)

Ουνιόν Βερολίνου-Κολωνία 0-0

Μάιντς-Χοφενχάιμ 1-0

(33’ Μπαρέιρο)

Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ 0-0

Μπόχουμ-Σάλκε 0-2

(45’αυτ. Ρίεμαν, 79’ Μπίλτερ)

Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 2-1

(5’ Μπέλιο, 46’ Μάιερ – 16’ Στάγκε)

Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου 1-2

(87’ Περέα – 39’ Ντε Λιχτ, 62’ Τσούπο-Μότινγκ)

Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου 5/3

Βόλφσμπουργκ-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 5/3

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις