Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στραματσόνι: “Απαιτώ σεβασμό”! Σίλβα: “Δείξαμε το μεγαλείο μας”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Αντρέα Στραματσόνι εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε ο πάγκος του Παναθηναϊκού μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε πως στόχος του “τριφυλλιού” ήταν εξ’ αρχής η ισοπαλία.

Από την πλευρά του, ο Μάρκο Σίλβα αποθέωσε την ομάδα του αλλά και τον κόσμο του Ολυμπιακού για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησε, δίχως το παραμικρό παρατράγουδο.

«Είχαμε προετοιμαστεί για ένα παιχνίδι, ώστε να φέρουμε σε δυσκολία την ομάδα του Ολυμπιακού. Παίξαμε face to face, ειλικρινά και τίμια. Είχαμε την ευκαιρία με τον Μαμούτε μπροστά στο άδειο τέρμα, ήρθε και η φάση με το γκολ στο φινάλε και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδατε. Λυπάμαι για αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών τον πάγκο. Κάποιος που φορούσε το μπουφάν του Ολυμπιακού, δεν ξέρω αν είναι υπάλληλος της ομάδας, στάθηκε μπροστά στον πάγκο μας και μας κορόιδευε. Εγώ είμαι άνθρωπος ευθύς. Μπορεί κάποιος να κερδίσει και κάποιος να χάσει, αλλά απαιτείται σεβασμός. Δεν μπορεί κάποιος να μη σέβεται εμένα, τους παίκτες μου και την ομάδα μου. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν το επιτρέπω αυτό. Αυτό που έγινε ήταν άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν αυτός ο άνθρωπος έφτασε στη μέση του αγώνα μπροστά στον πάγκο μας και μας κορόιδευε, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Το περιστατικό αυτό δεν έχει σχέση με το παιχνίδι. Ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να οδηγήσει σε βία. Κατέβαλα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να συγκρατήσω τους παίκτες μου», τόνισε ο Αντρέα Στραματσόνι

«Στο δεύτερο ημίχρονο αρχίσαμε όπως και στο πρώτο. Δυστυχώς γνώριζα πως ο Λέτο δεν μπορούσε να αντέξει για 90 λεπτά και είχα αναθέσει στον Βιγιαφάνες μια συγκεκριμένη αποστολή, στην οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο δεύτερο ημίχρονο μετά το χτύπημα που είχε δεχτεί στο πρώτο μέρος. Δυστυχώς δεν διαθέτω άλλον παίκτη με αυτά τα στοιχεία. Εγώ δεν έχω δει τις φάσεις, αλλά αν θυμάμαι καλά, οι δύο ευκαιρίες που υπήρξαν με τον Μαμούτε και με το χτύπημα του Φουστέρ. Αν ο κ. Σίλβα έβαλε στο φινάλε τέσσερις επιθετικούς, έγινε γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Ο στόχος μας ήταν εξ αρχής η ισοπαλία», πρόσθεσε για την αλλαγή της εικόνας του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος.

«Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί ο στόχος να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό για την επόμενη σεζόν. Να έχει ο Παναθηναϊκός παρουσία στην Ευρώπη. Ουδείς θα χάσει το κίνητρό του και αυτός ο στόχος θα αποτελέσει το κίνητρο για την επόμενη σεζόν. Το μεγάλο έργο που έχω μπροστά μου αφορά στην αλλαγή της νοοτροπίας. Μιλάω κυρίως για την εμπειρία. Είδαμε πώς παίξαμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Εκτιμώ τους παίκτες μου και θα κοιτάξουμε να αλλάξουμε αυτή την εμπειρία για να φτάσουμε στο στόχο μας», συμπλήρωσε για τους στόχους του Παναθηναϊκού.

Τα συγχαρητήρια του Σίλβα

«Ήταν μια βραδιά όπου δεν δείξαμε μόνο την ποιότητά μας σαν ομάδα, αλλά και το μεγαλείο μας σαν σύλλογος. Συγχαρητήρια στην ομάδα και τον κόσμο μας, που έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να έχει ένα πολύ καλό παράδειγμα. Ήμασταν καλύτεροι κι εκεί οφείλεται η νίκη μας. Δεχτήκαμε ένα γκολ από δική μας κακή τοποθέτηση, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε. Σε αυτό βοηθά και η πίστη ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Για μια ακόμη φορά δείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα. Έπρεπε να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά στο γήπεδο ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για μας και τους φιλάθλους μας. Τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα και περίεργα παιχνίδια. Ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε», ανέφερε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Έπρεπε να ρισκάρουμε. Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για μας κι έπρεπε να αντιδράσουμε. Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν πολύ ισορροπημένο, αλλά στην επανάληψη ρισκάραμε για τη νίκη. Δεν παίζουμε ποτέ για την ισοπαλία, αλλά για τη νίκη, γι’ αυτό και βάλαμε επιθετικογενείς παίκτες», τόνισε για τις αλλαγές που έκανε.

Για την πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός μετά το 2-1 είπε: «Θέλουμε όταν πετυχαίνουμε γκολ να συνεχίζουμε την πίεση, χωρίς να χάνουμε την ισορροπία μας. Δεν είναι θέμα αντιπάλου. Όταν μια ομάδα δέχεται ένα γκολ έχει συνήθως νευρικότητα. Εμείς όταν σκοράρουμε νιώθουμε δυνατοί και προσπαθούμε για το επόμενο γκολ».

Αναφορικά με όσα κατήγγειλαν από τον Παναθηναϊκό, για άνθρωπο με μπουφάν του Ολυμπιακού που τους έβριζε, είπε: «Δεν είδα τίποτα από εκεί που βρισκόμουν. Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Στραματσόνι».

 «Ήταν όμορφο που στην εβδομάδα με τα γενέθλια του συλλόγου μας νικήσαμε. Δεν είχαμε παίξει την προηγούμενη αγωνιστική λόγω ιδιαίτερων καταστάσεων. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δείξαμε το μεγαλείο μας ανατρέποντας το σκορ και το δείξαμε και σήμερα απέναντι σε έναν αντίπαλο που αξίζει το σεβασμό μας. Αποδείξαμε πως είμαστε άξιοι για τη θέση που βρισκόμαστε. Προτιμώ να μη δεχόμαστε πρώτοι το γκολ και να μην αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και περήφανοι που μπορέσαμε να γυρίσουμε αυτά τα δύο ματς», σχολίασε για τη δεύτερη σερί μεγάλη ανατροπή του Ολυμπιακού.

Για τη ματαίωση του Κυπέλλου, είπε: «Ακόμη ελπίζω να μη μας στερηθεί η ευκαιρία για το Κύπελλο, όπως και για τις άλλες τρεις ομάδες που παίζουν. Σήμερα αποδείχτηκε πως μπορεί να παιχτεί ένα σημαντικό ματς σε ένα γεμάτο γήπεδο χωρίς να γίνουν επεισόδια».

Για τον πολύ καλό απολογισμό του ίδιου και του Ολυμπιακού στα ντέρμπι, κατέληξε: «Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένος πάντα να προσπαθεί η ομάδα του να κερδίζει. Η ομάδα πρέπει πάντα να δουλεύει και να μπαίνει με αυτό το σκεπτικό στα ματς. Δεν θα έλεγα πως είμαι προπονητής των ντέρμπι κι όχι των άλλων παιχνιδιών. Ετοιμάζουμε την ομάδα για όλα τα παιχνίδια, έστω κι αν τα ντέρμπι θεωρούνται πιο δύσκολα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε