Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σβιτόλινα: «Να αποκλειστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Σβιτόλινα: «Να αποκλειστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η Ουκρανή τενίστρια Ελίνα Σβιτόλινα ζήτησε σήμερα (1/2) να αποκλειστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα της, λίγες ώρες αφότου η Λετονία εντάχθηκε στις απειλές του Κιέβου για μποϊκοτάζ.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ουκρανίας δήλωσε χθες ότι η χώρα του επιδιώκει να εξασφαλίσει ευρεία διεθνή υποστήριξη για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 λόγω του πολέμου.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) άνοιξε την πόρτα σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνιστούν ως ουδέτεροι στο Παρίσι.

Η εθνική Ολυμπιακή επιτροπή της Λετονίας (NOC) ανακοίνωσε σήμερα ότι η συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό οποιαδήποτε σημαία είναι απαράδεκτη όσο ο πόλεμος συνεχίζεται.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο όνειρο και το απόλυτο προνόμιο για τους αθλητές. Είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για ένταξη και ποικιλομορφία στον αθλητισμό, τραβώντας την προσοχή του κόσμου», ανέφερε η Σβιτόλινα στο Twitter.

«Έχοντας αυτό κατά νου, πρέπει να επιμείνουμε στην απαγόρευση των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών. Να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και ότι υπάρχουν συνέπειες για τις αποτρόπαιες πράξεις των κυβερνήσεών τους. Η ζωή τους δεν μπορεί να συνεχιστεί κανονικά και ο κόσμος, ούτε ο ρωσικός και ο λευκορωσικός λαός, μπορεί να αγνοούν τις φρικαλεότητες που διαπράττουν στην Ουκρανία».

Η Σβιτόλινα, παντρεμένη με τον τενίστα Γκαέλ Μονφίς, έφτασε στην υψηλή κατάταξη της καριέρας της στο Νο 3 του κόσμου το 2017 και δεν έχει παίξει από τότε που γέννησε το πρώτο της παιδί πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις