Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συγκλονιστικός Καλάκος! Στον τελικό με πανελλήνιο ρεκόρ

ΦΩΤΟ ΣΕΓΑΣ
ΦΩΤΟ ΣΕΓΑΣ

Ιστορία έγραψε ο Θάνος Καλάκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Γκροσέτο, αφού έγινε ο πρώτος έφηβος που προκρίνεται σε τελικό 800μ.

Ο αθλητής του Μανώλη Χάντζου έκανε συγκλονιστική κούρσα, επέλεξε να δώσει από τα πρώτα μέτρα ρυθμό και δεν έχασε τον έλεγχο σε κανένα της σημείο. Ετσι τερμάτισε πρώτος στη σειρά του σε 1.48.59, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, καθώς βελτιώνει το δικό του 1.48.70 από τα φετινά “Παπαφλέσσεια”, και πέρασε στον αυριανό τελικό με την τρίτη επίδοση συνολικά.

“Δούλεψα σκληρά γι΄ αυτή τη διοργάνωση και πέτυχα το στόχο μου, που ήταν η πρόκριση στον τελικό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Όταν είδα το χρόνο στο πέρασμα των 400 μ., κατάλαβα πως είμαι σε θέση να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ και τελικά το έκανα”, είπε ο Καλάκος με το τέλος του αγώνα.

Για δύο εκατοστά έχασε την πρόκριση στον τελικό των 400μ. εμπόδια η Κιάφα

Για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου έμεινε εκτός τελικού των 400μ. εμπόδια η Αννα Κιάφα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που διεξάγεται στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Η αθλήτρια του Παναγιώτη Ασλανίδη κατέλαβε την πέμπτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 59.16, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, και κατετάγη ένατη στο σύνολο, τη στιγμή που η όγδοη προκρίθηκε με 59.14.

Ενδέκατος ο Μηλιαράς στα 1.500μ., στον τελικό του τριπλούν ο Μονόπωλης

Την 11η θέση στον τελικό των 1.500 μ. κατέλαβε ο Γιώργος Μηλιαράς, στην 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 στο Γκροσέτο. Ο 17χρονος αθλητής προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό που έδωσαν οι προπορευόμενοι αθλητές όμως, περίπου 350μ. πριν το τέλος άρχισε να υποχωρεί, για να τερματίσει σε 3:59.41

Στον αυριανό τελικό του τριπλούν προκρίθηκε ο Δημήτρης Μονόπωλης, που με καλύτερη προσπάθεια στα 15,55μ. κατετάγη 11ος στον προκριματικό. Ο αθλητής του Παύλους Σκορδίλη είχε ακόμη δύο έγκυρα άλμαα, στα 15,10μ. και 15,15 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα, συμμετείχε και ο Ανδρέας Πανταζής, ο οποίος κατετάγη 19ος με 14,89μ., συνέλεξε όμως πολύτιμες εμπειρίες, καθώς ανήκει στη χαμηλότερη ηλικιακά κατηγορία (Κ18).

Δέκατος ο Μέρλος στο ύψος, ενδέκατη η Μαγκούλια στη σφαιροβολία

Τη δέκατη θέση πήρε ο Αντώνης Μέρλος στον τελικό του ύψους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ20, στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Ο Έλληνας αθλητής ξεκίνησε τις προσπάθειές του στα 2,05μ., όπου πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια υπερέβη με την πρώτη τα 2,10μ. και τα 2,14μ., ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ. Προσπάθησε για τα 2,17μ., που θα του εξασφάλιζαν θέση στην οκτάδα, δεν τα κατάφερε όμως και ολοκλήρωσε τον αγώνα του ως δέκατος.

Στη σφαιροβολία νεανίδων, εξάλλου, η Μαρία Μαγκούλια κατετάγη 11η στον τελικό με καλύτερη βολή στα 14,80μ., στη δεύτερη προσπάθειά της (είχε ακόμη 11,76μ. και 14,09μ.).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε