Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

“Συναγερμός” για την Βρετανική αποστολή! Μέλος της απειλήθηκε με όπλο στο Ρίο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Σε κλοιό ασφαλείας η βρετανική αποστολή! Η Ολυμπιακή Επιτροπή την χώρας καλεί τους αθλητές να μην βγαίνουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μην φοράνε εμφανίσεις με τα χρώματα της Βρετανίας.

Νέο πλήγμα στην προσπάθεια που κάνουν οι Βραζιλιάνοι, να κρατήσουν ασφαλείς τους αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Σύμφωνα με αποκλειστική είδηση του Guardian, μέλος της Βρετανικής ολυμπιακής ομάδας έπεσε θύμα ληστείας υπό την απειλή πιστολιού τα ξημερώματα της Τρίτης μετά από μια βραδιά διασκέδασης.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως στα μέλη της βρετανικής αποστολής έχει απευθυνθεί η σύσταση να μην κυκλοφορούν εκτός του Ολυμπιακού Χωριού καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο σε περίπτωση που τους δουν να κυκλοφορούν με τα χρώματα της Βρετανίας.

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχει και επιστολή που εστάλη μέσω e-mail στους Βρετανούς αθλητές του στίβου. “Μετά απο ένα σημαντικό ζήτημα ασφαλείας που συνέβη χθες το βράδυ, πρέπει να ακολουθήσουν ένα πρωτόκολλο που περιλαμβάνει το να μην φοράνε τη στολή της Βρετανίας έξω από το Ολυμπιακό χωριό και να μην παίρνουν ταξί” αναφέρεται στην επιστολή που εστάλη την Τετάρτη.

“Αν σχεδιάζετε να βγείτε αφού πέσει το σκοτάδι και δεν έχετε άλλο τρόπο να επιστρέψετε εκτός από το ταξί, μην βγαίνετε έξω” προστίθεται στην επιστολή.

Όσοι Βρετανοί αθλητές έχουν ολοκληρώσει τους αγώνες τους και δεν έχουν επιστρέψει στη Βρετανία καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο ασφαλείας από την Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή. “Το Ρίο δεν είναι ασφαλές. Σκεφτείτε καλά αν αξίζει το ρίσκο να φύγετε από το χωριό για να γιορτάσετε μετά τον αγώνα σας” καταλήγει η επιστολή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε