Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συναντήθηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης ο Βινίσιους – Η Βαλένθια ανακοίνωσε σύλληψη για την ρατσιστική επίθεση στον Βραζιλιάνο

Συναντήθηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης ο Βινίσιους – Η Βαλένθια ανακοίνωσε σύλληψη για την ρατσιστική επίθεση στον Βραζιλιάνο

Η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους κατά τη διάρκεια του Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ένα γεγονός που ξεπέρασε τα όρια της Ισπανίας.

Η νέα ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ισπανία (έχει… χαθεί το μέτρημα, τη φετινή σεζόν) έφερε ακόμα και την αντίδραση του Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός τόνισε ότι τι «ο ρατσισμός είναι κάτι φυσιολογικό στη La Liga» για να δεχθεί στη συνέχεια μηνύματα στήριξης από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Βλέποντας τον Βινίσιους να αφήνει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο να φύγει από την ομάδα, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε καταγγελία στο γραφείο του Γενικού Εισαγγλέα της Ισπανίας, αναφορικά με τα ρατσιστικά συνθήματα οπαδών της Βαλένθια σε βάρος του Βινίσιους

Ο σύλλογος της πρωτεύουσας χαρακτηρίζει τις συμπεριφορές αυτές ως «έγκλημα μίσους», ενώ γνωστοποιεί επίσης την πρόθεσή του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όταν η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, συναντήθηκε με τον νεαρό επιθετικό και του εξέφρασε την υποστήριξη στο πρόσωπό του. Παράλληλα τον διαβεβαίωσε πως ο σύλλογος θα κάνει όλα τα απαιτούμενα βήματα για να προστατεύσει τον παίκτη και να υπάρξουν συνέπειες για όσους προβαίνουν σε τέτοιες συμπεριφορές μίσους.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Μπρούνο Αντράντε, του «UOL», ο 23χρονος έχει πάρει την απόφαση να δώσει μια συνέντευξη που θα μιλήσει ανοιχτά για όλο αυτό το ζήτημα με τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται στα ισπανικά γήπεδα.

Την ίδια στιγμή, η Βαλένθια ενημέρωσε πως οι ισπανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός φιλάθλου για την ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι συνεχίζονται οι έρευνες για ταυτοποίηση κι άλλων οπαδών, προσπαθώντας να τους ταυτοποιήσουν μέσω των καμερών από το σύστημα ασφαλείας.

“Η Βαλένθια έχει ανοίξει ήδη πειθαρχικό φάκελο, θα εφαρμόσει τη μέγιστη αυστηρότητα εναντίον των οπαδών που εμπλέκονται, αποβάλλοντάς τους ισόβια από το γήπεδο και συνεργάζεται με την Αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές για να διευκρινιστεί τι συνέβη.

Ο σύλλογος καταδικάζει έντονα αυτό το είδος συμπεριφοράς, που δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία και που δεν ανταποκρίνεται στις αξίες της Βαλένθια και των οπαδών της”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ισπανική ομάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις