Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνεδριάζει η ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία

Συνεδριάζει η ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία
Reuters

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ θα συνεδριάσει την Τετάρτη (27.01.2021) θέλοντας να παραμείνει σταθερό στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, το προσεχές καλοκαίρι, παρά την ανησυχία που υπάρχει στην Ιαπωνία, λόγω του κορονοϊού.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα βρίσκονται την Τετάρτη (27.01.2021) στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων κατά την συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου (τηλεδιάσκεψη) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά, με το διοικητικό συμβούλιο να στηρίζει σταθερά την διοργάνωση.

Όπως φαίνεται, η οποιαδήποτε συζήτηση για την εκ νέου αναβολή των Αγώνων του Τόκιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μοιάζει εξαιρετικά απίθανη.

Με λιγότερους από έξι μήνες να απομένουν για την προγραμματισμένη έναρξη των Αγώνων, το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει -όχι το ενδεχόμενο αναβολής τους, αλλά- μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τον εμβολιασμό των αθλητών, των επισκεπτών από το εξωτερικό, την παρακολούθηση των αθλημάτων από θεατές, καθώς και κανονισμούς ασφαλείας.

Το Ολυμπιακό σώμα, το οποίο θα συνεδριάσει εξ αποστάσεως, βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με αυτή του Μαρτίου του περασμένου έτους, όταν αναγκάστηκε να αναβάλει τους Αγώνες κατά 12 μήνες, καθώς η πανδημία COVID-19 υποχρέωσε τον αθλητισμό να σταματήσει την δραστηριότητά του παγκοσμίως.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, εμμένει στη δέσμευση της κυβέρνησής του να φιλοξενήσει τους Αγώνες, με αξιωματούχους της χώρας να διαψεύδουν την περασμένη εβδομάδα δημοσίευμα των βρετανικών Times, ότι το Τόκιο έχει εγκαταλείψει κάθε ελπίδα να διοργανώσει την εκδήλωση φέτος.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία δείχνουν ότι το κοινό είναι εντελώς αντίθετο στη διοργάνωση των Αγώνων εν μέσω της πανδημίας.

Η ΔΟΕ επιμένει ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β για το Τόκιο. «Έξι μήνες πριν από τους Αγώνες, ολόκληρο το Ολυμπιακό κίνημα προσβλέπει στην τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, σε μήνυμά του προς τους διοργανωτές το Σάββατο.

Να αναφέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται τώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω ενός τρίτου κύματος κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19 και, εάν προχωρήσουν οι Αγώνες, αναμφίβολα θα είναι εντελώς διαφορετικοί από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις