Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συρία: Βομβαρδίζουν πάλι την Αζάζ

Συρία: Βομβαρδίζουν πάλι την Αζάζ

Η πόλη Αζάζ, στη βόρεια Συρία, έγινε και πάλι στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού από τις δυνάμεις του καθεστώτος σήμερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από το νέο βομβαρδισμό που σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους στην πόλη αυτή, στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βομβαρδίστηκαν επίσης συνοικίες στο Χαλέπι ενώ μάχες διεξάγονται σε άλλες περιοχές. Στην πόλη Χομς, όπου οι αντάρτες εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες, βομβαρδίστηκε ο τομέας της Χαλντίγιε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης και να τραυματιστούν άλλοι επτά, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά.

Στο νότο, στην επαρχία Ντεράα, οι δυνάμεις του καθεστώτος σφυροκοπούν την πόλη Χιράκ.

Την Παρασκευή σε όλη τη χώρα έχασαν τη ζωή τους 129 άνθρωποι: 90 πολίτες, 10 αντάρτες και 29 στρατιώτες.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι περισσότερα από 40 πτώματα βρέθηκαν στη Δαμασκό και στα περίχωρά της, όπως στη συνοικία Καμπούν, στην Καντάμ και στην περιοχή της Ντούμα. Την Πέμπτη είχαν εντοπιστεί στην Κατάνα, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, τα πτώματα 65 ανθρώπων αγνώστων στοιχείων. Ακτιβιστές είπαν ότι οι άνδρες αυτοί ήταν δεμένοι με χειροπέδες και είχαν εκτελεστεί, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν αν ήταν αντάρτες ή πολίτες.

Διαβάστε

Συρία: Πάνω απο 23.000 νεκροί απο το 2011

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε