Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ταξιάρχης Φούντας: «Στην Αμερική δέχθηκα μπούλινγκ, ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο, έκλαιγα κάθε μέρα»

Ταξιάρχης Φούντας: «Στην Αμερική δέχθηκα μπούλινγκ, ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο, έκλαιγα κάθε μέρα»
Eurokinissi

«Πολλές φορές σου λένε θα βοηθήσουν και σε μαχαιρώνουν πισώπλατα. Η Αμερική ήταν ένα μεγάλο λάθος στην καριέρα μου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ταξιάρχης Φούντας, μιλώντας για πρώτη φορά για όσα πέρασε στην Αμερική, αγωνιζόμενος στην DC United.

Τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση του από την DC United (“διαζύγιο” κοινή συναινέσει) και την υπόθεση με την κατηγορία για τη χρήση ρατσιστικής λέξης σε συμπαίκτη του -για την οποία και δικαιώθηκε- ο Ταξιάρχης Φούντας μίλησε για πρώτη φορά για τα όσα βίωσε στην Αμερική, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Τράμπζονσπορ.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός ανέφερε ότι δέχθηκε μπούλινγκ, σε βαθμό που έφτασε στο σημείο να σκεφτεί μέχρι και την απόσυρση του από την ενεργό δράση, ενώ πρόσθεσε ότι η πίεση τον έκανε να “λυγίζει” σε καθημερινή βάση.

«Σκέφτηκα ακόμη και να σταματήσω το ποδόσφαιρο μετά το μπούλινγκ που δέχθηκα στην Αμερική. Αυτό συνέβη διότι δύο παίκτες είπαν πως είμαι ‘ρατσιστής’. Κάθε φορά που επέστρεφα σπίτι έλεγα στη σύζυγο μου και συγχωρέστε με για την έκφραση, αλλά δεν ήθελα να παίζω αυτό το γ….ο ποδόσφαιρο. Έκλαιγα κάθε μέρα γιατί δεν είπα αυτά τα πράγματα. Τους σέβομαι όλους, από τον νεότερο μέχρι τον μεγαλύτερο.

Όταν συνέβη αυτό, άρχισα να βλέπω τα πάντα διαφορετικά. Πολλές φορές έρχονται άνθρωποι και σου λένε πως θα σε βοηθήσουν, αλλά σε μαχαιρώνουν πισώπλατα. Δεν θέλω τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου και στην οικογένεια μου. Για μένα και την οικογένεια μου, η Αμερική ήταν ένα μεγάλο λάθος για την καριέρα μου», δήλωσε αρχικά ο Φούντας.

«Δεν έχω κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα. Είναι κάτι που θέλω να βιώσω. Να κατακτήσω ένα τρόπαιο. Προτού έρθω, γνώριζα πως η Τραμπζονσπόρ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και ήθελα να ζήσω αυτό το συναίσθημα, να απολαύσω την χαρά μια τέτοιας διάκρισης. Ελπίζω να το καταφέρω στην Τραμπζονσπόρ», πρόσθεσε ο διεθνής επιθετικός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις