Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τελικός Europa League: Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παλέψουν για την κούπα

Τελικός Europa League: Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παλέψουν για την κούπα

Η Βιγιαρέαλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συγκρουστούν απόψε (26/5, 22:00, LIVE από το newsit.gr) στον τελικό του Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Γκντανσκ, με τους “κόκκινους” διαβόλους να είναι τουλάχιστον στα χαρτιά το φαβορί για την κούπα.

Η εντυπωσιακή Βιγιαρεάλ του Ουνάϊ Εμερι, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει… εξειδίκευση στο Europa League με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις (2014, 2015, 2016) ως προπονητής της Σεβίλης, έφτασε στον τελικό χωρίς να ούτε ένα παιχνίδι στους ομίλους αλλά και τα νοκ άουτ, όπου απέκλεισε κατά σειρά την Σάλτσμπουργκ (2-0, 2-0), την Ντιναμό Κιέβου (2-0, 2-0), την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-0, 2-1) και την Αρσεναλ (2-1, 0-0). 

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στο Europa League από το Champions League κι έφτασε στον τελικό, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα, καθώς απέκλεισε διαδοχικά της Σοσιεδάδ (4-0, 0-0), την Μίλαν (1-1, 1-0), την Γρανάδα (2-0, 2-0) και την Ρόμα (6-2, 2-3).

«Θα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Πρέπει να νιώθεις υπερήφανος που μπορείς να οδηγήσεις μια ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ σε έναν τελικό. Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι και, όπως λέμε στα νορβηγικά, veien er målet (μτφρ. ο στόχος είναι το ταξίδι)», σχολίασε σχετικά ο Σόλσκιερ, ενώ από την πλευρά του, ο Εμερι, επεσήμανε: «Αξίζουμε να παίξουμε αυτόν τον τελικό και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να δείξουμε ότι θέλουμε να πολεμήσουμε εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για αυτόν τον τίτλο».

Διαιτητής του τελικού, ορίσθηκε ο Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Νικολά Ντανός και Σιρίλ Γκρινγκόρ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Μπαγί, Λίντελοφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες, Πογκμπά, Καβάνι.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ουνάϊ Εμερι): Ρούλι ή Ασένιο, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα, Πίνο, Καπουε, Παρέχο, Τριγκέρος, Μορένο, Μπάκα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις