Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Τι θα έπρεπε να δούμε και τι είδαμε τελικά [pics]

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Τι θα έπρεπε να δούμε και τι είδαμε τελικά [pics]

– 14 συλλήψεις για τις εικόνες ντροπής στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
– Εικόνες απ’ όσα έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου μέσα κι έξω από το ΟΑΚΑ
– Οπαδοί με κουκούλες, κόφτες και πιστόλια για φωτοβολίδες
– Ο φωτογράφος που έκανε τη δουλειά του με… αντιασφυξιογόνα μάσκα
– Κατά τ’ άλλα, είδαμε και λίγο ποδόσφαιρο

Ένας τελικός Κυπέλλου που πέρασε στην ιστορία. Ένας τελικός Κυπέλλου που μας έκανε ξανά να ντραπούμε, να λυπηθούμε για όσα είδαμε πριν και μετά το τέλος του αγώνα. Έπρεπε και θέλαμε να δούμε ποδόσφαιρο. Χωρίς ξύλο, χωρίς καμμένα αυτοκίνητα, χωρίς κουκουλοφόρους, χωρίς οπαδούς με κόφτες.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε και πήρε το Κύπελλο. Δικαία νίκησε και έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει. Αγωνιστικά. Δεν μπορούσαμε να δούμε έναν τελικό με κόσμο αλλά χωρίς επεισόδια; Όχι, μάλλον δεν μπορούμε. Δυστυχώς.

Όχι όταν μικρά παιδιά αναγκάζονται να κρύβουν το πρόσωπό τους με το αρκουδάκι τους ή με μαντήλια γιατί δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τα χημικά μετά από το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Όχι όταν ένας φωτογράφος πρέπει να φοράει αντιασφυξιογόνα μάσκα, μέσα στο γήπεδο, για να κάνει το αυτονόητο: τη δουλειά του.

Τι είδαμε…

Είδαμε φωτιές, καμένα επεισόδια και κάδους πριν από τον αγώνα. Επεισόδια δίπλα σε ένα γεμάτο κόσμο εμπορικό κέντρο (Golden Hall). Την αστυνομία να αποτυγχάνει να κάνει σοβαρούς ελέγχους. Γιατί οι κουλουλοφόροι οπαδοί είχαν μέσα στο γήπεδο κόφτες, πιστόλια για φωτοβολίδες και ό,τι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Είδαμε και κυνηγητό στις εξέδρες μετά το τέλος του αγώνα. Φωτιές. Καπνογόνα, χημικά. Εμπόλεμη ζώνη. Παιδιά ποδοσφαιριστών και προπονητών που κάλυπταν τα πρόσωπά τους γιατί δεν άντεχαν τα χημικά. Αυτοί που έκανα τα επεισόδια ήταν λίγοι. Αλλά ήταν αρκετοί για να χαλάσουν κάτι που έπρεπε να είναι γιορτή. Οι συλλήψεις ήταν 14. Ίσως να ήταν λίγες…

Οι εικόνες της ντροπής…

Τι έπρεπε να δούμε

Έπρεπε να δούμε τις δυο ομάδες να μπαίνουν σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν μύριζε… μπαρούτι και δακρυγόνα. Έπρεπε να δούμε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς επεισόδια. Μόνο πανηγυρικές εικόνες, με τους παίκτες να συμμετέχουν σε μια γιορτή.

Έπρεπε να δούμε (και είδαμε είναι η αλήθεια) τους παίκτες να δέχονται αδιαμαρτύρητα και τις αποφάσεις ενός Έλληνα διαιτητή. Ο Ισπανός ρέφερι που κλήθηκε να σφυρίξει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τα πήγε, κατά γενική ομολογία καλά. Αλλά αυτή είναι ακόμη μια ντροπή μας. Θα χρειαζόμαστε… μπαμπούλα για να κάνουμε έναν τελικό.

Τρεις κόκκινες κάρτες έβγαλε ο Ισπανός. Ρουθούνι δεν άνοιξε. Έτσι έπρεπε. Αλλά φανταστείτε τις ίδιες αποφασίσεις να είχε πάρει ένας Έλληνας ρέφερι.

Οι εικόνες που έπρεπε να δούμε

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ ΑΕΚ - ΠΑΟΚ - Μπάρκας

Ένας ακόμη τελικός Κυπέλλου πέρασε στην ιστορία. Ας ελπίσουμε πως του χρόνου δεν θα πούμε «κάθε πέρσι και καλύτερα»…

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις