Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τέλος η σεζόν για τον Ράφα Ναδάλ

Τέλος η σεζόν για τον Ράφα Ναδάλ
ΦΩΤΟ Reuters

Μετά τον Ντομινίκ Τιμ και τον Ρότζερ Φέντερερ ήρθε η σειρά του Ράφα Ναδάλ να ανακοινώσει πως αποσύρει τη συμμετοχή του από το US Open και πως δεν θα αγωνιστεί ξανά ως το τέλος της σεζόν.

Ο Ράφα Ναδάλ δήλωσε σήμερα ότι αναγκάζεται να ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν του για το 2021, λόγω προβλήματος με το αριστερό πόδι που τον ταλαιπωρεί εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το US Open αυτού του μήνα (30/8-12/9).

Ο Ισπανός πρωταθλητής υπέστη αποκλεισμό-σοκ στην Ουάσινγκτον αυτόν τον μήνα και την περασμένη εβδομάδα αποχώρησε από το Masters 1000 στο Τορόντο, λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δυστυχώς πρέπει να τελειώσω τώρα τη σεζόν του 2021. Ειλικρινά, έχω υποφέρει πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε με το πόδι μου εδώ και ένα χρόνο και πρέπει να αφιερώσω λίγο χρόνο … για να βρω μια λύση σε αυτό το πρόβλημα ή τουλάχιστον να το βελτιώσω για να συνεχίσω να έχω επιλογές για το επόμενο λίγα χρόνια» έγραψε ο Ναδάλ στο Twitter και προσέθεσε:

«Είμαι με τον μέγιστο ενθουσιασμό και προδιάθεση να κάνω ό,τι χρειάζεται για να ανακτήσω την καλύτερη δυνατή φόρμα για να συνεχίσω να ανταγωνίζομαι για τα πράγματα που με παρακινούν πραγματικά. Είμαι πεπεισμένος ότι με την αποκατάσταση του ποδιού και προφανώς μια πολύ σημαντική καθημερινή προσπάθεια … αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Θα δουλέψω όσο μπορώ για να το πραγματοποιήσω» συμπλήρωσε.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Ναδάλ και κάτοχος 20 τίτλων σε τουρνουά γκραν σλαμ, Ρότζερ Φέντερερ, θα απουσιάσει επίσης από το US Open και θα μείνει εκτός δράσης για πολλούς μήνες, λόγω χειρουργικής επέμβασης στο γόνατο, ενώ λόγω τραυματισμού στον καρπό έχει αποσυρθεί από τη συνέχεια της σεζόν και ο Ντομινίκ Τιμ. Κάπως έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κατακτήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, αλλά και για τενίστες όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς να κοιτάξουν… ψηλότερα.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις