Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τέλος ο Γιάννης Μπουρούσης από την Καρδίτσα

Τέλος ο Γιάννης Μπουρούσης από την Καρδίτσα

Παρελθόν από την Καρδίτσα αποτελεί ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο παλαίμαχος σέντερ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Δ.Σ. του συλλόγου.

Ο Γιάννης Μπουρούσης βοήθησε την Καρδίτσα να αγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Η αγάπη του για την πορτοκαλί μπάλα αλλά και για την πόλη του, τον ώθησε να ασχοληθεί με τη θεσσαλική ομάδα και να την καθιερώσει στη Basket League.

Ωστόσο, ο Γιάννης Μπουρούσης αποφάσισε να αποχωρήσει από το Δ.Σ. του συλλόγου. Ο λόγος της αποχώρησης είναι η διαφωνία του με άλλα μέλη της διοίκησης σε θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, στον οποίο ο παλαίμαχος σέντερ ήθελε να έχει πιο ενεργό ρόλο.

«Φεύγω γιατί υπήρξαν αγεφύρωτες διαφωνίες, πάντα θα αγαπάω την ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουρούσης στην αίθουσα Τύπου του Κλειστού Γυμναστηρίου, το οποίο φέρει το όνομά του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης:

“Θέλω να πω ότι με βαριά καρδιά φεύγω. Αποχωρώ από την ομάδα, αλλά από την Καρδίτσα δεν φεύγω γιατί είναι η πόλη μου. Η δική μου διαδρομή στην ομάδα ξεκίνησε το 2014, πάντα με γνώμονα ότι βοηθάω την πόλη μου και φυσικά την ομάδα της Καρδίτσας στο μπάσκετ, γιατί ήθελα με κάποιο τρόπο να είμαι κι εγώ κοντά. Δεν θα βάλω ζυγαριά να δω τι έχουμε δώσει από το 2014 έως και το 2021 που η ομάδα ήρθε και έδεσε. Από το 2021 σταμάτησα την επαγγελματική μου ιδιότητα και αποφάσισα να έρθω να παίξω στην Καρδίτσα.

Υπήρχε ένα γήπεδο που χτιζόταν. Εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική και ξέρω πολύ καλά τι έγινε με τις πλημμύρες, ήμουν μέσα στις πλημμύρες, αλλά έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος έκανε ένα καλό για την πόλη μας και τον αθλητισμό. Η ομάδα γεννήθηκε με αυτό το γήπεδο, προχωρούσαν μαζί. Έτσι αποφάσισα να έρθω κι εγώ να παίξω και φυσικά οι φιλοδοξίες μου ήταν να ανέβει στην Α1, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να έρθω να αγωνιστώ.

Άρα ως Γιάννης Μπουρούσης, μπασκετμπολίστας, ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα ανέβει, αφού -δεν το λέω εγωιστικά- ήμουν εγώ στην ομάδα. Τα καταφέραμε όλοι μαζί. Η προσπάθεια δεν είναι του Γιάννη, είναι συλλογική και πρέπει να αναγνωρίζονται όλοι.

Μέσα σε αυτά τα δύο μισή χρόνια που ήμουν στην ομάδα, είναι φυσιολογικό να υπήρχαν και κόντρες. Στον επαγγελματικό αθλητισμό υπάρχουν εντάσεις και έτσι είναι το φυσιολογικό. Υπάρχουν εντάσεις για το καλό και το συμφέρον της ομάδας.

Στην προεδρεία μου δεν είχα 100% και πλήρη λόγο στο αθλητικό κομμάτι. Μετά τις 3-4 Ιανουαρίου πήρα μια απόφαση να αφήσω την ομάδα. Τι εννοώ; Να αφήσω το πόστο του προέδρου και να αφήσω να τρέξει την ομάδα ο κύριος Δεληγιάννης όπως την έτρεχε και να τον αφήσω εν λευκώ να κάνει τις αλλαγές που ήθελε.

Η δική μου υπογραφή έμπαινε στα συμβόλαια και εγώ είχα το βάρος για το οικονομικό κομμάτι. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που αυτή η ομάδα δεν χρωστάει πουθενά ευρώ. Μπορεί να ακουστεί ότι πήδηξα από το καράβι. Από ποιο καράβι πήδηξα; Αποφάσισα όπως έκανε ο φίλος μου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τον οποίο γνώρισα το 2017. Συγγνώμη πρόεδρε που αναφέρομαι στο όνομά σου χωρίς να σε ενημερώσω.

Αποφάσισα να συνεχίσει η ομάδα με τις αποφάσεις του GM και του προπονητή, έδωσα το πράσινο φως και εγώ να είμαι πίσω, πλάγια και να παρακολουθώ τις εξελίξεις. Και θεωρώ ότι πολύ καλά έκανα. Έκανα πίσω και όταν ήμουν έτοιμος κατέθεσα τις προτάσεις μου σε ένα ΔΣ. Κάναμε μία πολύ ωραία κουβέντα, σχεδόν τρίωρη, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά σε αυτό το τρίμηνο παρακολουθούσα την ομάδα και φυσικά θέλω να μείνει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Θα ήμουν τρελός να μην το θέλω. Εγώ την ανέβασα αγωνιστικά και αφιλοκερδώς. Αφιλοκερδώς είμαι στην ομάδα από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Από εκεί και πέρα η ομάδα έκανε τις νίκες και προχωράει με το στόχο που είναι η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Την Κυριακή λοιπόν κάναμε ένα συμβούλιο, με λίγη ένταση. Μιλήσαμε και αποφάσισα μετά από τρεις ώρες να αποχωρήσω από την ομάδα γιατί δεν με καλύπτει και δεν με εμπνέει να είμαι ο εαυτός μου. Είναι πολύ λογικό, όταν δεν γίνονται συμφωνίες μία, δύο, τρεις φορές, να έρθει και το πλήρωμα του χρόνου. Δεν θέλω να υπάρχει καμία στεναχώρια από κανέναν. Ό,τι κάνω το κάνω για τον κόσμο της Καρδίτσας και οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτό που συμβαίνει στην Καρδίτσα δεν το έχετε ξαναδεί, για αυτό ελάτε στο γήπεδο, γιατί σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Έτσι έλεγα και πέρσι”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος σέντερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις