Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τετραετής αποκλεισμός από το CAS σε 5 Ρώσους βαδιστές!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ακόμη πέντε Ρώσοι αθλητές του στίβου τιμωρήθηκαν για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο επέβαλε τετραετή απολεισμό στους αθλητές και αθλήτριες του βάδην, Ελμίρα Αλεμπέκοβα, Ιβάν Νόσκοφ, Μιχαΐλ Ρίζοφ, Βέρα Σοκόλοβα και Ντένις Στρέλκοφ.

Όλα τα αποτελέσματα που είχαν στους αγώνες το διάστημα 2 Ιουνίου 2015-15 Ιουλίου 2015 ακυρώθηκαν , επειδή τα δείγματά τους βρέθηκαν θετικά σε EPO (ερυθροποιητίνη). Παράλληλα, τους αφαιρούνται για το ίδιο διάστημα όλα τα μετάλλια που κατέκτησαν μαζί με τους τίτλους, καθώς και τα χρηματικά έπαθλα.

Η Αλεμπάκοβα είναι δύο φορές νικήτρια του ευρωπαϊκού κυπέλλου βάδην, ενώ το 2014 πρώτευσε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Ο Ρίζοφ είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στα 50 χλμ βάδην στο παγκόσμιο του 2013. Ο Νόσκοφ ήταν 3ος στο ευρωπαϊκό του 2014 στα 50 χλμ βάδην, ενώ στην ίδια διοργάνωση ο Στρέλκοφ κατέκτησε επίσης χάλκινο μετάλλιο στα 20 χλμ. Τέλος η Σοκόλοβα ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων το 2003, ενώ τον Μάιο του 2015 κατέκτησε το ευρωπαϊκό κύπελλο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε